xcounter
#

У Конгресі США заявили про необхідність передачі Україні ATACMS: рішення підтримують обидві партії

4355
ATACMS
ATACMS

Надання ракет ATACMS для України має одностайну підтримку, як демократів, так і республіканців

На фоні успіхів України американські парламентарі знову підняли питання передачі Україні далекобійних балістичних ракет ATACMS.

Передача цієї зброї має двопартійну підтримку, як демократів, так і республіканців, у Палаті представників. Про це повідомила членкиня демократичної партії Елісса Слоткін (Elissa Slotkin), передає CNN.

Читайте також: Бійці ЗСУ стріляють по рашистам із рідкісної гармати Д-48 виробництва 1950-х років (відео)
ATACMS
ATACMS має дальність польоту до 300 км, запускається з HIMARS або M270

Одним з найголовніших аргументів передачі цих ракет для Вашингтону є вкрай висока ефективність застосування Збройними Силами України західної зброї та успіхи на полі бою, які мають бути підкріплені новим озброєнням.

Зокрема за оцінками Пентагону підтверджено втрати армії РФ у 75 тисяч вбитими та пораненими, а 80% сухопутних військ РФ загрузли в обороні ЗСУ, або вже повністю зупинили наступ. Ці дані були надані конгресменам під час закритого брифінгу.

"Ви знаєте, про що в основному йшла мова на цьому брифінгу: що ми можемо і повинні зробити для українців, буквально у найближчі три-шість тижнів, дуже швидко. Українці хочуть йти на південь, здійснювати операції на півдні. І ми хочемо, щоб вони були максимально успішними", - повідомила Елісса Слоткін.

З боку Defense Express маємо зазначити, що оцінка з боку США втрат РФ дещо розходиться з оцінкою Генштабу ЗСУ, який повідомив про ліквідацію 40 тисяч рашистів, що означає (користуючись коефіцієнтом втричі більшої кількості поранених) 160 тисяч втрат ворога.

Але всі ці втрати розподіляються, судячи з усього, на регулярну армію РФ, армійські корпуси "ЛНДР" (які інтегровані у структуру збройних сил РФ), мобілізованих та найманців. Водночас дані Пентагону стосуються лише втрат у регулярних силах збройних сил РФ.

Читайте також: ЗРК IRIS-T від Німеччини: передача Україні до кінця літа чи до кінця року - офіційні заяви розійшлись