xcounter
#

Неочікуваний "покупець" придбає для ЗСУ розвідувально-ударний БПЛА Bayraktar TB2

45249
Неочікуваний "покупець" придбає для ЗСУ розвідувально-ударний БПЛА Bayraktar TB2

Литовці "подарують" Україні один розвідувально-ударний безпілотник

Литовська Республіка придбає для України один ударно-розвідувальний безпілотник Bayraktar TB2 вартістю 5 мільйонів євро. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів литовський телеведучий Андрюс Тапінас.

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

Фактично, телеведучий запустив краудфандингову кампанію із закупівлі безпілотника для Збройних Сил України – зазвичай "просто так" придбати такий безпілотник силами волонтерів неможливо, однак у повідомленні зазначається, що така "акція" була погоджена як з міністерствами оборони Литви та Туреччини, так і безпосередньо з виробником Bayraktar TB2 – компанія Baykar Defence дала "зелене світло" такій ініціативі.

Читайте також: Якої зброї бояться рашисти та чи вірять вони у "знищені" Bayraktar TB2

Зазначається, що станом на 12 годину дня 26 травня було зібрано вже 1 711 452 євро. Як зазначає Тапінас у своєму повідомленні, це "ймовірно, вперше в історії громадяни однієї держави можуть придбати та дарувати таке важке озброєння іншій державі".

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 влучив у ворожий Ми-8 на острові Зміїний

За три місяці повномасштабної війни з російськими окупаційними руками Bayraktar TB2 у руках ЗСУ вже встиг серйозно "покошмарити" рашистів – з останніх гучних перемог цієї "пташки" – успішна операція зі знищення ворожої техніки та катерів на острові Зміїний.

Читайте також: "Князівська арта" разом з Bayraktar TB2 накрили колону окупантів (відео)