xcounter
#

ЗСУ отримали нову станцію 35Д6М від НВК "Іскра": чи будуть додаткові замовлення на "Зоопарк-3"

3526
Наші військові стабільно отримують радари 35Д6М: аналогічну станцію було передано в грудні 2020 року
Наші військові стабільно отримують радари 35Д6М: аналогічну станцію було передано в грудні 2020 року

Водночас, на "НВК "Іскра" висловлювали сподівання, що будуть також і додаткові замовлення на контрбатарейні РЛС 1Л220УК, більш відомі як "Зоопарк-3"

Збройні Сили України отримали від підприємства "НВК "Іскра", що наразі входить до складу концерну "Укроборонпром", виготовило та передало Збройним силам України нову трикоординатну радіолокаційну станцію 35Д6М, котра здатна працювати майже у будь-яких кліматичних умовах та у гірській місцевості.

Радіолокаційна станція 35Д6М на бойовому чергуванні Повітряних Сил України

Як зазначили в прес-службі Концерну, фахівці підприємства "Науково-виробничий комплекс "Іскра" оснастили радар додатковими виносними робочими місцями, і це дає змогу повноцінно управляти станцією на відстані до 300 метрів.

Читайте також: Клістрони до С-300: "Укроборонпром" звітує про "поглиблений ремонт" замість власного виробництва

Передана РЛС за потреби може комплектуватись обладнанням для безпосередньої взаємодії із зенітними ракетними комплексами. Окрім того, радіолокаційна станція 35Д6М спроможна працювати майже за будь-яких кліматичних умов, зокрема за умов гірської місцевості.

Інфографіка "Укроборонпрому", що розповідає про характеристики станції 35Д6М

Нагадаємо, радіолокаційна станція 35Д6М – є модифікацією РЛС 19Ж6, що широко розповсюджена в пострадянських країнах та є важливою складовою частиною сил протиповітряної оборони, зокрема як складова комплексу С-300

На відміну від старих версій 19Ж6, оновлений український радіолокатор має набагато більш потужні характеристики. Для порівняння: РЛС 19Ж6 була здатна виявляти цілі на дальностях лише до 150 кілометрів, після модернізації станція 35Д6М має дальність виявлення до 360 кілометрів. Окрім дальності, нова станція на порядок перевершує старий зразок РЛС за кількістю супроводжуваних цілей (понад 300 проти 32).

Нові зразки радіолокаційної техніки виробництва НВК "Іскра"

Нагадаємо, "НВК "Іскра" може виробляти для українських Збройних Сил не лише радіолокаційні станції протиповітряної оборони 35Д6М, але й також - контрбатарейні РЛС 1Л220УК, більш відомі як "Зоопарк-3".

Як раніше розповідав Defence Express, у 2020 році Міноборони замовило поставку двох радарів "Зоопарк-3". На самому підприємстві "НВК "Іскра" виражали сподівання, що вітчизняне оборонне відомство збільшить замовлення на такі РЛС хоча б до 10 одиниць.

Контрбатарейна РЛС 1Л220УК, вона ж "Зоопарк-3
Читайте також: "Трімен" успішно завершив випробування нових прицілів для БТР-70 та БТР-80