xcounter
#

"Трімен" успішно завершив випробування нових прицілів для БТР-70 та БТР-80

Влучній стрільбі сніг, дощ і туман вже не завада
"Трімен" успішно завершив випробування нових прицілів для БТР-70 та БТР-80
5767

На військовому полігоні у Миколаївській області минулого тижня завершилися випробування модернізованих прицілів для БТР-70 та БТР-80, які були розроблені приватною компанією "Трімен".

Прилади спостереження та прицілювання ПП-61 Лазар для БТР-70 (він також адаптивний і для БТР-60 та БРДМ-2) та ПЗ Лазар для БТР-80 (а також для БМП-2) підтвердили свої характеристики у ході визначальних відомчих випробувань і зацікавили військових своїми можливостями.

Як повідомили Defense Express в компанії "Трімен", основним напрямом модернізаціі було додавання тепловізійного каналу у штатні прилади спостереження та прицілювання.

Читайте також: Що можуть українські танки з новим зором

"Ці приціли тепер мають тепловізійний та оптичний канали. Тепловізійний канал дозволяє виявляти цілі на відстані у 3 км, дальність розпізнавання, у свою чергу, становить 2 км. Ці показники є однаковими для обох наших розробок", наголосили у компанії.

Загальні характеристики прицілу ПП-61 Лазар

Випробування продемонстрували значне покращення можливостей приладів, що було підтверджено під час бойових стрільб на полігоні.

ПЗ Лазар
ПЗ Лазар

Цей етап підтверження заявлених характеристик модернізованих приладів, встановлених на БТР-70 та БТР-80 відбувся з залученням військових 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, що дислокується у Миколаєві.

Фото горизонту на полігоні було зроблено у ході стрельб. Видно, який туман та мряка були под час стрільб.

"Усі дні стрільб проходили в надзвичайно несприятливих погодних умови. Сніг, дощ, туман, мряка. За таких обставин, звісно, оптичними приладами користуватись майже неможливо. Але застосування тепловізійного каналу яскраво показало, які суттєві переваги надають нові приціли екіпажам БТР.

БТР-70 з прицілом ПП-61 Лазар

Вогонь з кулемета вівся по штатним мішеням на відстані до кілометра. Це були дерев’яні мішені, холодні - як і все навколо. Вони лежать на землі - під снігом і дощем. Потім вони піднімаются і оператор має їх виявити, розпізнати і провести прицільну стрільбу.

БТР-80 прицелом ПЗ-Лазар
БТР-80 з встановленим прицілом ПЗ-Лазар

Так от - в оптичні прилади в умовах, які були під час випробувань на полігоні, їх взагалі не можна було побачити.

Проте через тепловізійний канал за рахунок контрасту оператор зміг виявити і знищити усі контрольні цілі. При чому успішні результати продемонстрували розрахунки і на БТР-70, і на БТР- 80", - повідомило Defense Express керівництво ТОВ "Трімен".

Трімен

Розробка модернізованих приладів ПП-61 Лазар та ПЗ Лазар для бронетехніки є ініціативною, і виконана за кошти підприємства.

Очікується, що ці прилади будуть замовлені Збройними Силами та іншими силовими структурами, а заміна штатних приладів на модернізовані може здійснюватися як у самих військових частинах, так і на підприємствах бронетанкової галузі України під час капітальних ремонтів БТР.

Трімен
Розробки компанії "Трімен" вже знайшли своє місце у Збройних Силах

Компанія "Трімен" є провідним приватним підприємством України, яке спеціалізується на розробці та серійному виготовленні сучасних тепловізійних приладів для різних типів бронетехніки - від танків до БТР та бронеавтомобілів.

Компанія бере активну участь у виконанні державного оборонного замовлення за своїм профілем в інтересах Збройних Сил України.

Читайте також: Тrimen презентувала модернізований танковий командирський приціл ТКН-3ЕТ (фото)