xcounter
#

Клістрони до С-300: "Укроборонпром" звітує про "поглиблений ремонт" замість власного виробництва

9395
Наша протиповітряна оборона досі залежить від нелегальних поставок пристроїв із РФ, хоча вітчизняний ОПК сам міг би виробляти клістрони
Наша протиповітряна оборона досі залежить від нелегальних поставок пристроїв із РФ, хоча вітчизняний ОПК сам міг би виробляти клістрони

Заява про чергові успіхи Концерну "Укроборонпром" співпали у часі з повідомленнями про обшуки на держпідприємстві "Укроборонсервіс", під час яких вилучили ті ж посилювальні пристрої до С-300

У прес-службі ДК "Укроборонпром" сьогодні заявили: ДП "Завод "Генератор" стало першим та єдиним в Україні підприємством, що освоїло поглиблений ремонт надвисокочастотних приладів КИУ-43 для зенітних ракетних комплексів типу С-300ПТ(ПС).

При цьому заявляється, що "Генератор" отримав низку новітнього обладнання, тому може ремонтувати надвисокочастотні прилади навіть з найскладнішими пошкодженнями.

Читайте також: Припинення автоматизації ЗСУ - це саботаж: пряма мова розробника АСУВ "Дзвін" (відео)
Розгортання українського зенітно-ракетного комплексу С-300

Своє повідомлення прес-служба "Укроборонпрому" завершила наступною фразою: першу партію відновлених КИУ-43 підприємство відвантажило Збройним силам України у лютому–березні поточного року.

Пуски зенітних ракет з комплексу С-300ПТ ЗСУ на полігоні Державному випробувальному полігоні "Ягорлик" під час навчань "Об’єднані зусилля – 2020"

Незрозуміло, в чому саме предмет новизни у вищезгаданому повідомленні Концерну "Укроборонпрому". Адже Держпідприємство "Завод "Генератор" і так в штатному режимі у попередні роки проводило ремонт тих же клістронів КИУ-43 в інтересах Збройних Сил України.

Номенклатура продукція заводу "Генератор, на фото зліва-направо: імпульсний підсилювальний клістрон UA КИУ-5, багатопроменевий імпульсний підсилювальний клістрон UA КИУ-7 та клістрони КГ-3Р, КУ-137Р, КИУ-43Р

Більш того: як писав Defence Express, у жовтні 2020 року ДП "Завод "Генератор" заявляв про те, що він завершує розробку власного підсилювального пристрою для зенітно-ракетних комплексів та радарних систем. І що єдиний стримуючий фактор: низький обсяг замовлень на продукцію заводу від Збройних Сил України.

Підготовка до ведення стрільби із зенітно-ракетних комплексів С-300В Збройних Сил України

Поява новини на сайті Концерну про "Генератор" та його успіхи в опануванні глибокого ремонту клістронів співпала з іншими новинами на цю тему.

А саме - з обшуками в офісі та на квартирах працівників підприємства "Укроборонсервіс" (входить до складу ДК "Укроборонпром"), де представники СБУ шукали клістрони, які начебто постачаються до українських С-300 з Російської Федерації силами посередників.

Зенітно-ракетний комплекс С-300 є основою протиповітряної оборони багатьох країн світу

За деякою інформацією, саме "Укроборонсервіс" в рамках виконання державного оборонного замовлення мав виконати ремонт двох комплексів С-300, для ремонту яких і мали застосувати клістрони, що були вилучені під час обшуку. Про це стало відомо з матеріалу, який 25 березня було розміщено на сайті видання "Цензор".

Оснащеність вітчизняної протиповітряної оборони усіма необхідними комплектуючими, у тому числі вітчизняного виробництва – питання критичне для обороноздатності України.

Defence Express стежитиме за ходом подій та інформуватиме.

Комплекси С-300В1 - єдині системи протиповітряної системи на озброєнні ЗСУ, що здатні збивати балістичні цілі
Читайте також: Миколаївський суднобудівний завод відремонтує "Прилуки": чи поставлять на катер морський "Нептун"