xcounter
#

Виробництво Bayraktar TB2 та Akinci в Україні: у Baykar розповіли нові деталі про будівництво заводу

1822
Макет виробничої ділянки Baykar в Україні
Макет виробничої ділянки Baykar в Україні

Очікується, що відкриття заводу Baykar в Україні може відбутися у 2025 році

Генеральний директор турецької компанії Baykar Халюк Байрактар в коментарі виданню Defense News розповів нові деталі про те, як станом на сьогодні просувається будівництво заводу з виробництва безпілотних літальних апаратів в Україні.

Як відзначає Байрактар, компанія вже отримала всі необхідні ліцензії від Туреччини на "повне виробництво безпілотників Bayraktar TB2 та Akinci в Україні", водночас будівельні роботи, за які відповідає дочірня компанія Baykar, LLC Avia Ventures, йдуть згідно з визначеними планами.

Читайте також: Як буде виглядати завод Baykar з виробництва Bayraktar TB2, Akıncı та Kızılelma в Україні (фото)

Зокрема, сьогодні триває "більша частина підготовчих робіт", а електроенергія на об’єкт має поступити вже наступного місяця, у липні, відзначає Байрактар. Водночас відкриття заводу орієнтовно заплановано на 2025 рік, а загальний обсяг запланованих інвестицій у будівництво становить 95,5 млн доларів.

Окремо у виданні відзначають таке – що вони мають ексклюзивний доступ до документа, який передбачає "сприяння прямим інвестиціям у відповідну сферу і створення сприятливих умов для передачі технологій та використання виробництва". У виданні уточнюють, що документ зокрема передбачає податкові та митні пільги для інвесторів з Туреччини в аерокосмічній галузі України до січня 2035 року.

Нагадаємо, що раніше цього року Україна та турецький Baykar підписали угоди на експорт та імпорт озброєння і Defense Express детально аналізував, що ж це може бути.

Читайте також: Baykar "засвітив" нову розробку: малопомітний ударний дрон, який будуть збирати в Україні, можливо це Bayraktar TB4