xcounter
#

Як буде виглядати завод Baykar з виробництва Bayraktar TB2, Akıncı та Kızılelma в Україні (фото)

Макет виробничої ділянки Baykar в Україні
Макет виробничої ділянки Baykar в Україні
11527

Baykar зі 100% вірою у перемогу ЗСУ продовжує реалізацію проекту зі створення центру з виробництва та розробки дронів в Україні

Компанія Baykar продовжує реалізацію плану зі створення в Україні наукового та виробничого центру. Попри вторгнення РФ турецька компанія не тільки не відмовилась від своїх планів, а й продовжує їх реалізацію.

Генеральний директор Baykar Халук Байрактар, який днями зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським, підтвердив це в ексклюзивному коментарі Defense Express. За його словами загальна площа центру Baykar в Україні буде понад 30 000 кв. метрів, а кількість українських фахівців інженерів та техніків має скласти понад 300 осіб.

Читайте також: Кремль офіційно визнав поразку під Ізюмом та замість жесту доброї волі - повідомив про перегрупування
Халук Байрактар
Халук Байрактар за збільшення потужності ЗСУ у боротьбі з агресором нагороджено орденом "За заслуги" І ступеня

Також для публікації Defense Express отримав макети майбутнього центру в якому будуть вести не тільки розробку, але і виробництво безпілотників.

завод baykar україна Bayraktar TB2

І мова йде не тільки про Bayraktar TB2 із замовленням на який країни вже активно стоять у черзі, але й важкий Akıncı та безпілотний винищувач Kızılelma, а також інша продукція компанії Baykar.

Таким чином Baykar здійснює доволі потужну інвестицію в Україну з вірою не просто у перемогу, а й безпеку такого вкладу у майбутньому. Водночас українські фахівці долучаються до розробки та виробництва провідного виробника БПЛА, які вже неодноразово довели свою ефективність.

завод baykar україна Bayraktar TB2

Також маємо нагадати, що одразу два дрони від Baykar: Akıncı та Kızılelma використовують українські двигуни. Мова йде про МС-500 та АІ-450 для Akıncı, вибір якого залежить від клієнта, який може обрати або потужніший, або економніший двигун.

завод baykar україна Bayraktar TB2

Водночас Kızılelma, раніше відомий під назвою MIUS, використовує АІ-25. Цей дрон вже є безпілотним винищувачем і може виконувати весь спектр завдань з ураження повітряних та наземних цілей.

Kızılelma Akıncı
Kızılelma та Akıncı

Також зазначимо, що на одному з макетів був помічена нова не анонсована розробка нового БПЛА, скоріш за все, майбутнього Bayraktar TB4.

Читайте також: Україна буде "вибивати" з союзників Patriot або THAAD та чи є рішення щодо винищувачів - міністр оборони України