xcounter
#

Вагони-рефрижератори стали одним із символів програшу армії РФ в Україні

12714
Вагони-рефрижератори, фото ілюстративне
Вагони-рефрижератори, фото ілюстративне

Такі вагони використовуються для зберігання "груза 200" рашистів

Укрзалізниця на своєму Телеграм-каналі розповіла, що її вагони-рефрижератори зараз служать для зберігання тіл вбитих в Україні окупантів. Держкомпанія вкотре закликала або владу РФ, або рідних та близьких вбитих солдат армії РФ забрати їх тіла, аби достойно поховати. Вибір саме на вагони-рефрижератори ліг саме тому, що такі вагони оснащені власними дизель-генераторами для автономної роботи холодильних установок.

На початку війни, 3 березня 2022 року, УЗ оголосила, що виділяє із свого парку 20 вагонів-рефрижераторів, яких було достатньо для перевезення 10 тисяч вбитих окупантів. Але буквально за 3 дні, 6 березня 2022 року, Укрзалізниця оголосила про скасування такої гуманітарної місії, бо ворог просто відмовився забирати тіла своїх убитих.

Читайте також: Партизанам вистачило монетки, щоб пустити під укіс бронепоїзд рашистів під Мелітополем

Але, схоже, держкомпанія була вимушена самостійно виконувати таку гуманітарну місію. За три місяці боїв рашисти втратили уже 28 тисяч вбитими, частина тіл зберігається саме у цих "холодильниках" на колесах. І так вагон-рефрижератор став одним із символів програму армії РФ в Україні.

Читайте також: ССО ведуть "рейкову війну", під носом окупантів підірвали стратегічний міст на Сєвєродонецьк (відео)