xcounter
#

"Укроборонпром" пропонує Шрі-Ланці не лише ремонтувати Ан-32, але й купити Ан-178

9750
Така пропозиція виражена поки лише в загальних рисах
Така пропозиція виражена поки лише в загальних рисах

Концерн таким чином сподівається розширити експорт оборонної продукції з України

Прес-служба "Укроборонпрому" сповістила: генеральний директор Концерну Юрій Гусєв 22 квітня цього року провів зустріч із Шрі-Ланки на чолі з Командувачем Військово-повітряних сил цієї країни, маршалом авіації Сударшаною Патираною.

Така зустріч, стверджують в прес-службі Концерну, була проведена на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського, і мала на меті розвиток оборонного експорту та розширення військово-технічного співробітництва.

Читайте також: Забули про банкрутство: "Укроборонпром" розкрив суперечливі плани щодо Миколаївського суднобудівного заводу
Керівництво "Укроборонпрому" веде зустріч із військовою делегацією Шрі-Ланки/Фото: прес-служба Концерну

При цьому Гусєв по суті запропонував делегації із Шрі-Ланки не лише замовляти послуги по ремонту наявних в складі ВПС країни літаків "Ан", але й також – замовити нові Ан-178.

На даний момент, ДП "Антонов" продовжує роботи по будівництву одного Ан-178 для МВС Перу, веде будівництво трьох Ан-178 для ЗСУ, і при цьому - переоснащує дослідний екземпляр літака

Пряма цитата прес-служби Концерну із посиланням на слова Гусєва: "Ми пропонуємо не лише якісний ремонт техніки, а й високотехнологічні повітряні судна: універсальні сучасні транспортні літаки Ан-178, які можуть використовувати військові та цивільні структури. Я впевнений, що співпраця Укроборонпрому та Шрі-Ланки буде розвиватися і в нас попереду чимало великих спільних проєктів".

Українська команда та представники Військово-повітряних Сил Шрі-Ланки на фоні підготовленого до перельоту в Україну Ан-32Б

Також зазначається, що під час свого візиту в Україну делегація Шрі-Ланки відвідає три підприємства Концерну: ДП "Завод 410 ЦА", ДП "Антонов" і ДП "Авіакон". Там - ознайомиться з виробництвом і технологіями капремонту, модернізації та будівництва авіаційної техніки.

Слід нагадати: станом на початок січня 2021 року ДП "Завод 410 ЦА" вів ремонт трьох літаків Ан-32Б ВПС Шрі-Ланки, також були плани передати на ремонт ще один такий літак.

Серпень 2020 року, літаки Ан-32Б ВПС Шрі-Ланки уже прибули для виконання ремонту в Києві

Це по-суті – увесь флот транспортних літаків "Ан" цієї країни: на сьогодні, за даними The Military Balance, на озброєнні країни знаходиться три Ан-32Б.

За іншими джерелами - літає чотири літаки Ан-32 ВПС Шрі-Ланки, ще декілька - знаходяться в очікуванні ремонту.

Літаки Ан-32Б ВПС Шрі-Ланки на аеродромі Коломбо у грудні 2012 року
Читайте також: Замість нових замовлень: "Укроборонпром" змінив керівництво на ключових оборонних заводах