xcounter
#

У РФ спробували "позитивно" підбити підсумки "оборонки" за 2022 рік: що з цього вийшло

У РФ все йде за планом
У РФ все йде за планом
10364

У РФ, як і у СРСР "все йде за планом", але підбиті самими рашистами підсумки року для військово-промислового комплексу вкрай наочно демонструють реальність

Державне російська агенція ТАСС випустила масштабний матеріал, який присвячений "досягненням" рашиського військово-промислового комплексу. В ньому у звичний пропагандистській манері активно просувається теза, що "все йде за планом і навіть краще", водночас приклади цього вже натякають на реальну картину.

Наприклад, одразу зазначається, що "російський військово-промисловий комплекс" виявився більш адаптивним до умов тотальних санкцій.

Читайте також: Leopard 2 від Фінляндії та інших союзників для України "у складчину": наскільки реальна їх передача

"Військово-промисловий комплекс РФ найменше постраждав від західних санкцій, у той час, як для деяких інших сфер вихід іноземних компаній завдав серйозного удару", - цитує видання очільника "Ростеха" Сєргєя Чемезова.

оборонка РФ
Важко не дивитися у "світле майбутнє", якщо за невиконання замовлення можна сісти на 10 років (на фото не Чемезов)

Як так вийшло незрозуміло, бо у РФ з'явився навіть дефіцит паперу для "похоронок", а російський автопром не може забезпечити навіть машинами поліцію та інші структури російського МВС, бо все що є на ринку - це Lada Granta та УАЗ "Патриот", а випуск "ходової" Lada Vesta припинений через брак комплектуючих. Але росіяни мають вірити в те, що все йде за планом.

Серед досягнень для сухопутних військ у РФ зазначається початок серійного виготовлення РСЗВ "Торнадо-С", станцій контрбатарейної боротьби "Зоопарк" та "Пеницилин". Але це більш ніж дивно, бо ще у 2016 році постачання перших "Торнадо-С" у війська стало одним з головних досягнень, декілька років поспіль рашисти звітували про передачу цих модернізованих "Смерчів", а через шість років виявляється, що серійно їх почали виготовляти лише у 2022 році...

торнадо-с
Ракети до "Торнадо-С"

З "Зоопарком" - взагалі чудова ситуація, бо його почали накреслювати ще у 80-х роках у СРСР, а офіційно він був прийнятий на озброєння армії РФ ще у тому ж 2016 році. Комплекс акустичної розвідки 1Б75 "Пенициллин" почали накреслювати ще у 2006 році, у 2018 році пройшов випробування, а його виробництво мало розпочатись у 2020 році, але перша партія потрапила до війська лише у 2021 році.

Але це дійсно складні вироби. А з масовим випуском бронетехніки у РФ серед перемог зазначено: випуск модернізованих БРМ-1К (базова версія на озброєнні з 1973 року), БРЭМ-1М (з 1975 року), а також модернізація наявних танків: Т-90М, Т-80БВМ, Т-72Б3М. Серед успіхів: продовження випуску ТОС-1А (2001 рік), 2С7М "Малка" (1986 рік), а також БТР-82АМ - перероблення БТР-80.

БТР-82АМ
БТР-82АМ перероблений з БТР-80 можливо легко відрізнити по завареній бойніці

Випереджуючи питання від аудиторії, а як же ж "аналоговнєтні" "Армати", "Курганці", "Коаліції" з "Бумерангами" та інші вундерваффе одразу зазначається, що "модернізація - це відносно недорогий спосіб якісного та швидкого насичення військ".

Настільки ж ефективний, що БМП-3, яку масово кинули у серійне виробництво, зараз обвішують додатковою бронею, що також зазначено, як досягнення. А ось вимога міноборони РФ повернутися до випуску БМП-2 й досі на опрацюванні.

БМП-3
БМП-3 це й про боєукладку зі 100-мм снарядами в алюмінієвій броні

Серед досягнень у царині ППО, то тут рашисти вихвалились підписанням контракту на С-500, початком розробки нового модулю та програмного забезпечення для ЗРК "Тор" для того, щоб "збивати низьковисотні цілі" та демонстрацією макета колісного "Тор-М2К2".

З БПЛА у РФ також все йде за планом, бо у 2023 році планується розпочати виробництво С-70 "Охотник". Щоправда, для цього необхідно модернізувати виробництво на майданчику Новосибірського заводу й побудувати новий корпус. Але це таке, бо, як виявилось, лише у 2022 році у процесі створення (sic!) перебував наземний пункт керування.

З вертольотами також все у РФ за планом, модернізований Ка-52М нарешті отримав уніфіковане озброєння з Ми-28НМ. І тепер лише одне питання - навіщо два концептуально однакових вертольоти, один з яких знищується з кулемета, а інший доволі рідко потрапляє навіть у сюжети міноборони РФ.

Серед досягнень у кораблебудуванні - успішні створення макетів кораблів. На думку видання, "головною подією цього року став форум "Армія-2022". Далі цитата:

"Інші події на його тлі померкли. На виставці було представлено кілька розробок та концептів підводних апаратів. Так, головкомат ВМФ показав макет стратегічного підводного човна для арктичних умов, який є носієм автономних підводних безлюдних систем".

Друге за важливістю досягнення: макет перспективного універсального десантного корабля. Серед успіхів вказано й ремонт єдиного авіаносця РФ "Адмирал Кузнецов", який перебуває там з 2018 року і час від часу, горить.

Адмирал Кузнецов
Строки ремонту авіаносця "Адмирал Кузнецов" постійно здвигаються управо

Але, зовсім не варто вважати, що військово-промисловий комплекс РФ вже остаточно стриножений. Це величезний механізм, який довгий час може зберігати інерцію. І цієї інерції достатньо для продовження випуску модернізованих радянських машин, спроб поставити на озброєння ракетні комплекси, які у РФ називають гіперзвуковими, добудови вже закладених кораблів тощо.

Також підтримка військово-промислового комплексу РФ є основним пріоритетом Кремля і точно з чим він не зіткнеться - це брак фінансування. Бо заради цього Москва цілком, як за часи СРСР, може зменшити всі інші витрати, але завалювати свою оборонку грошима. І брак побутових товарів, включно із папером, введення талонів на їжу - це те, що СРСР вже проходив і за чим активно ностальгують у самій РФ.

Читайте також: Рашисти тягнуть в Україну кустарно "заброньовані" вантажівки: деталі з МТ-ЛБ гупати тепер не будуть