xcounter
#

Рашисти "влаштували" пожежу на своєму єдиному авіаносному крейсері "Адмирал Кузнецов"

23882
Рашисти "влаштували" пожежу на своєму єдиному авіаносному крейсері "Адмирал Кузнецов"

І це вже не перша пожежа на російському "Адмирале Кузнецове"

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють про пожежу на своєму єдиному авіаносному крейсері проекту 1143.5 "Адмирал Кузнецов", який наразі стоїть на ремонтному заводі "Звездочка" в Мурманську.

Самі рашисти кажуть, що пожежа виникла начебто через "ремонтні роботи" і що її вже вдалося загасити, і додають – "ущерба нет". Як довго тривала ця пожежа і як саме виглядають ці "нет ущерба" поки що незрозуміло. Відомо, що через пожежу було евакуйовано 20 осіб.

Читайте також: Рашисти показали "побратима" "Кузнецова", якого збудують поряд з "Кримським мостом"

Водночас голова "Объединенной судостроительной корпорации" Олексій Рахманов і взагалі каже, що "никакого пожара не было", а "локальное возгорание" було ліквідовано об 11:30.

До речі, у цьому контексті варто згадати такий цікавий факт – що буквально на днях рашисти повідомили про початок "операцію з виводу" "Адмирала Кузнецова" з сухого доку, яка б мала тривати близько місяця – і схоже в окупантів тепер є всі "відмазки" у тому випадку, якщо ця операція затримається.

адмирал кузнецов
Авіаносний крейсер "Адмирал Кузнецов"

Також з останніх нових про "багатостраждальний крейсер" – це те, що його ремонт йде чітко "за планом", однак чому ввід у стрій відклався через "неочікувані дефекти", і тому повернутися у стрій "Адмирал Кузнецов" може тільки у першому кварталі 2024 року.

До речі, це не перша пожежа на єдиному російському авіаносці – трохи більш як три роки тому, а саме 12 грудня 2019 року під час зварювальних робіт іскра потрапило в трюм з розлитим паливом, вогонь на кораблі гасили майже добу, а під час інциденту постраждали понад десять осіб, ще двоє – загинули. Шкода від пожежі була оцінена у 500 млн рублів.

Читайте також: Командувати Чорноморським флотом РФ призначили адмірала, який "прославився" походом авіаносця "Адмірал Кузнецов" у Сирію