xcounter
#

Ремонт авіаносця "Кузнецов" у рашистів "йде за планом", але ввід у стрій відклався через "неочікувані дефекти"

23267
Ремонт авіаносця "Кузнецов" у рашистів "йде за планом", але ввід у стрій відклався через "неочікувані дефекти"

Росіяни також говорять, що після 7 років постійного ремонту їх корабель прослужить 10-15 років максимум

Роботи по ремонту та модернізації авіаносного крейсера ВМФ РФ проекту 1143.5 "Адмирал Кузнецов" йдуть "за графіком", корабель може повернутись в стрій Північного флоту РФ у І кварталі 2024 року. Про це під час виставки Transport Week заявив генеральний директор російської ОСК (Объединенной судостроительной корпорации) Алєксєй Рахманов, пише портал Naval News.

При цьому, що цікаво, цей же чиновник побідкався журналістам, що вчасно завершити ремонт "Кузнєцова" (тобто хоча би в 2023 році) російському ОПК заважають "непередбачувані дефекти". "Працюємо, робимо все, що від нас залежить. Пароплав не новий, походив, попрацював. За підсумками дефектації значна частина обладнання вимагала заміни чи ремонту в заводських умовах. Це об’єктивні складнощі, були й суб’єктивні", - заявив Рахманов у відповідь на питання журналістів.

Читайте також: Рашисти бідкаються, що втратили два десантні кораблі через "польські форсунки"
Російський авіаносець "Адмирал Кузнецов" в сухому доку, травень 2022 року, фото з відкритих джерел

За попередніми планами, рашистська ОСК мала здати "Адмирал Кузнецов" максимум до кінця 2023 року. Для чого, наприклад, орки у травні 2022 року пішли на досі небачену "штурмовщину" - вони загнали свій горе-авіаносець в недобудований сухий док, щоб "прискорити" графік робіт. Але не допомогло – уже в червні 2022 року Міноборони РФ відклало до 2024 року дедлайн по завершенню ремонту "Кузнєцова".

Росіяни в своїх публікаціях підкреслюють, що після ремонту та модернізації їх єдиний авіаносець начебто прослужить ще 10-15 років. І це власне після 7-річного буквально приростання до причалу. Ймовірно, РФ уже попрощалась із наміром будувати "повноцінні" авіаносці. Через що власне й вимушена "латати" свій "пароплав", на якому постійно виникають "непередбачувані дефекти".

Рашистський авіаносець "Адмирал Кузнецов" стоїть на перманентному ремонті, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Рашисти у Чорному морі перевіряють, чи зможуть їхні нові носії "Калібрів" захиститися своїм "Панцирь-М"