xcounter
#

Рашисти бідкаються, що втратили два десантні кораблі через "польські форсунки"

86780
Російський десантний корабель проекту 775 із складу Чорноморського флоту, ілюстративне фото довоєнних часів
Російський десантний корабель проекту 775 із складу Чорноморського флоту, ілюстративне фото довоєнних часів

Або як одна деталь перетворила на фікцію весь десантний флот РФ у Чорному морі

Кремлівські пропагандони бідкаються, що Чорноморський флот РФ не може повернути в стрій після ремонту два великі десантні кораблі проекту 775.

Причина – кораблі цього проекту за часів СРСР будувались на потужностях в Польщі, тому мають саме польські силові установки, дизельні двигуни типів ZV40/48 и ZL40/48. В 2019 році росіяни купили у поляків запасні форсунки до таких двигунів, але в 2022 році начебто виявилось, що польські форсунки браковані. А придбати нові Росія в Польщі не може, бо Варшава запровадила санкції проти Кремля.

Читайте також: Окупанти в Криму намагаються "піймати" українські БПЛА ракетним кораблем на повітряній подушці
Три великі десантні кораблі проекту 775 та два десантні кораблі проекту 1171 Чорноморського флоту РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

В оригіналі рашисти говорять, що мова начебто йде про десантні кораблі "Цезарь Куников" та "Новочерасск", по яким "прилетіло" 25 березня 2022 року під час удару "Точкою-У" по порту тимчасово окупованого Бердянська, і котрі начебто всі ці 4 місяці простояли на ремонті після отриманих пошкоджень.

Але автори порталу "Крым.Реалии" наводять дещо інші дані – на перманентному ремонті на 13-ому судноремонтному заводі в тимчасово окупованому Севастополі стоїть десантний корабель "Азов" та ще один неідентифікований БДК проекту 775. А той же "Цезарь Куников" на початку серпня 2022 року зміг своїм ходом прийти в тимчасово окупований Севастополь, що виключає проблеми із силовою установкою.

Два десантні кораблі проекту 775, субмарина проекту 877 та інші кораблі ЧФ РФ стоять на ремонті в 13-ому суднобудівному заводі у тимчасово окупованому Севастополі, фото - "Крым.Реалии", дата публікації - 5 серпня 2022 року

Тим не менш, одразу з двох джерел можемо зафіксувати факт – через проблеми з ремонтом двигунів РФ фактично втратила два великі десантні кораблі, які тепер не зможе використовувати для імітації "загрози висадки морського десанту в Одесі" або хоча б для логістичних операцій на тилових комунікаціях ворога.

Між іншим, рівно ця сама проблема з "польськими форсунками" може спікати усі 9 великих десантних кораблі проектів 775 та 775М, які РФ зараз має у Чорному морі, і які до війни або були в складі ЧФ РФ, або ж перейшли із Балтійського та Північного флотів.

Одразу три десантні кораблі проекту 775 стоять на ремонті в 13-ому суднобудівному заводі у тимчасово окупованому Севастополі, фото - "Крым.Реалии", дата публікації - 29 травня 2022 року

Рушії радянського чи російського виробництва є лише на 3 десантних кораблях рашистів у Чорному морі – на двох проекту 1171 (із складу ЧФ РФ) та на одному БДК проекту 11711 "Петр Моргунов" (перейшов із Північного флоту).

Формально, "на папері" Росія в Чорному морі все ще має аж 12 БДК, фактично через "польські форсунки" та ненадійність силової установки цей десантний флот ворога є фікцією.

Читайте також: Окупанти в Криму використовують раритетні Бе-12 для "полювання" на "бавовну"