xcounter
#

Скільки мін та мінометів у місяць виробляє "Українська бронетехніка" і як зросло виробництво

8257
Всі фото — "Українська бронетехніка"
Всі фото — "Українська бронетехніка"

У компанії також вкотре наголошують на загрозі для виробників зброї від ворожих атак ракет і дронів

Компанія "Українська бронетехніка" станом на сьогодні має темпи виробництва мінометних мін на рівні близько 20 тисяч у місяць, і також щомісяця виробляє близько 100 мінометів різних калібрів — про це генеральний директор компанії Владислав Бельбас розповів у розмові з виданням ABC News, яке, як стверджується, отримало ексклюзивний доступ до низки "промислових ангарів у невідомому місці в України". Таким чином, сьогодні річні темпи виробництва компанії становлять 240 тисяч мін, а також 1200 мінометів різних калібрів.

120-мм міномет

Щодо темпів виробництва мінометів, то тут можна згадати новину за середину листопада, коли в компанії розповіли про кількість поставлених мінометів — тоді відзначалося, що з лютого 2022 "Українська бронетехніка" поставила українському війську вже понад тисячу мінометів (60 мм, 82 мм та 120 мм).

Читайте також: "Українська бронетехніка" розповіла про тести наземного дрона AGEMA в ЗСУ (відео)

Разом з тим, для порівняння, до повномасштабного вторгнення у компанії на замовлення виготовляли по кілька сотень мінометів на рік, тобто декілька десятків на місяць, тож тут йдеться як про кратне збільшення виробництва мінометів, так і про зростання замовлень на цю зброю з урахуванням сьогоднішньої потреби.

У контексті мінометних мін, то варто пригадати, що у серпні минулого року у компанії повідомили, що разом з двома країнами НАТО виробляє 120-мм міни для ЗСУ і що для виробництва використовуються сучасні технології, а міни повністю відповідають стандартам НАТО.

У розмові з виданням ABC News очільник "Української бронетехніки" вкотре акцентує на питанні гострої загрози ракетно-дронових атак російського окупаційного війська. У компанії відзначають, що розподіляють свою виробничу базу по декількох об’єктах, щоб мінімізувати наслідки потенційних ударів ворога. "Кожного разу, коли вони атакують, ми маємо бути впевнена, що буде зруйнована лише невелика частина виробничих потужностей", — відзначив Бельбас.

120-мм мінометні міни
120-мм мінометні міни від "Української бронетехніки"

Нагадаємо, раніше гендиректор компанії "Українська бронетехніка" розповідав, як РФ може полювати на виробництво озброєння в Україні, при цьому часом просто відкривши держреєстр підприємців, тож українські зброярі сьогодні закликають закрити публічні держреєстри, з яких РФ може отримувати інформацію для ударів.

Читайте також: "Українська бронетехніка" розповіла про випробування модернізованого "Новатора", і на яких замовників розраховують