xcounter
#

"Українська бронетехніка" розповіла про тести наземного дрона AGEMA в ЗСУ (відео)

6477
Презентація наземного дрона AGEMA 8x8 під час виставки "Зброя та безпека-2021" у Києві
Презентація наземного дрона AGEMA 8x8 під час виставки "Зброя та безпека-2021" у Києві

Як між собою взаємодіють компанія та військові при випробуванні цієї системи на передовій

Компанія "Українська бронетехніка" передала Збройним Силам України для випробування на передовій роботизовану платформу AGEMA. Розробником цієї платформи є компанія Milanion з Об’єднаних Арабських Еміратів, постачальником є саме "Українська бронетехніка", котра вносить у ці платформи свої доопрацювання.

Про це в.о. головного конструктора компанії "Українська бронетехніка" Богдан Петрів розповів у інтерв’ю директорові інформаційно-консалтингової агенції Defense Express Сергієві Згурцеві, в рамках спільного проекту з телеканалом "Еспресо".

Читайте також: "Українська бронетехніка" розповіла про випробування модернізованого "Новатора", і на яких замовників розраховують

Загальна мета таких випробувань – перевірити, як AGEMA може працювати за різних умов на фронті, і за висновками військових прийняти рішення, чи цю платформу можна доопрацювати на потужностях в України, чи ж потрібно буде просити партнерів з Milanion, щоб вони провели ці доопрацювання.

Як доповнює Петрів, на платформі AGEMA є можливість встановлення різних видів озброєння, але наші військові випробовують цю платформу поки що без зброї. Але можливо, за певний час наші захисники почнуть тестувати AGEMA і з озброєнням також, і це дозволить визначитись із оснащенням – чи кулемет та інша протипіхотна зброя, або ж чи можна буде поставити й протитанкові комплекси.

Презентація наземного дрона AGEMA 8x8 під час виставки "Зброя та безпека-2021" у Києві

Роботизована система AGEMA має амфібійні можливість, її система управління відпрацьована також, говорить в.о. генерального конструктора "Української бронетехніки".

Як раніше розповідав Defense Express, презентація платформи AGEMA відбулась під час виставки "Зброя та Безпека-2021", що відбувалась із 18 по 21 червня цього року. Також ми писали про те, що в серпні 2021 року "Українська бронетехніка" стала дилером наземних дронів AGEMA від компанії Milanion.

Ілюстративне фото, що демонструє весь спектр можливостей системи AGEMA

Ми також розповідали і про характеристики цієї системи. Маса платформи AGEMA складає 602 кілограми, силова установка – двигун внутрішнього згоряння на 40 кінських сил. Ця платформа може брати до 622 кілограмів навантаження при русі на суші, до 330 кілограмів при русі на воді, або ж буксирувати вантаж до 544 кілограмів.

Швидкість руху на суші складає при цьому до 29 км/год, на воді – до 5 км/год. AGEMA 8x8 розрахована на виконання різного роду місій: логістична підтримка, ведення розвідки, евакуація поранених з поля бою, запуск своїх БПЛА або ж боротьба з ворожими дронами, забезпечення стільникового зв’язку, виконання інших гуманітарних функцій.

Ілюстративне фото, що демонструє весь спектр можливостей системи AGEMA
Читайте також: Що зараз із проектом виробництва БМП ASCOD для ЗСУ від "Української бронетехніки"