xcounter
#

"Українська бронетехніка" розповіла про випробування модернізованого "Новатора", і на яких замовників розраховують

14313
Модернізований СБА "Новатор" від "Української бронетехніки"
Модернізований СБА "Новатор" від "Української бронетехніки"

Які характеристики машини перевіряються в першу чергу, і як можна прискорити поставку у війська

Компанія "Українська бронетехніка" провела власні недержавні випробування модернізованої версії бронемашини "Новатор", на яких були присутні представники усіх потенційних замовників. Метою таких випробувань було перевірити роботу цієї машини в умовах близьких, до експлуатаційних, та зібрати відгуки від наших військових.

Про це в.о. головного конструктора компанії "Українська бронетехніка" Богдан Петрів розповів у інтерв’ю директорові інформаційно-консалтингової агенції Defense Express Сергієві Згурцеві, в рамках спільного проекту з телеканалом "Еспресо".

Читайте також: Оновлений "Новатор" від "Української бронетехніки" у деталях та подробицях від розробника

Зокрема, як пояснив Петрів, під час цих випробувань перевіряються такі характеристики, як швидкість, прохідність та економічність, окремим пунктом також йдуть і стрільбові випробування цієї бронемашини.

За показниками швидкості, прохідності та економічності модернізований "Новатор" показав себе навіть краще, чим очікувалось. Як виявилось, ця машина здатна розвивати швидкість до 135 км/год, і це при тому, що оновлений "Новатор" може брати на борт до 10 осіб десанту, і несе додаткове навантаження у вигляді бойового модуля.

Добитись покращення ходових характеристик вдалось завдяки оновленню підвіски бронеавтомобіля.

Модернізований СБА "Новатор" від "Української бронетехніки"

Також Петрів розповів, що модернізований "Новатор" проходитиме стрільбові випробування із двома типами модулів. Перший – уніфікований під 12,7-мм кулемети ДШК, НСВТ та M2 Browning, також можливе розміщення АГС. Другий – "Українська бронетехніка" уже раніше постачала у війська, але тепер хоче перевірити, наскільки сумісним він буде саме із "Новатором".

Проведення власних випробувань окрім всього іншого дозволяє оперативно зібрати усі необхідні та пакет документації, який необхідний Міноборони України для рішення по допуску в експлуатації. Компанія розраховує, що оновлений "Новатор" зацікавить усіх замовників, але сподіваються в першу чергу на Нацгвардію як найбільш гнучкого із замовників.

Раніше Defense Express розповідав про те, що машини "Української бронетехніки" отримають купольні системи РЕБ для захисту від дронів.

Модифікований СБА "Новатор", фото — "Українська бронетехніка"
Читайте також: Що зараз із проектом виробництва БМП ASCOD для ЗСУ від "Української бронетехніки"