xcounter
#

Як РФ полює на виробництво озброєння в Україні, при цьому часом просто відкривши держреєстр підприємців

43498
"Українська бронетехніка" вже вийшла на пікові можливості виробництва мінометів (всі фото команії_
"Українська бронетехніка" вже вийшла на пікові можливості виробництва мінометів (всі фото команії_

РФ застосовує весь арсенал засобів для локалізації українських виробництв озброєння, але часом у цьому ворогу активно допомагає й держава

Виробництво озброєння в Україні під час війни, це не лише стандартні бюрократичні проблеми, а й постійна загроза далекобійних ударів РФ. Й ворог дійсно полює на виробничі майданчики застосовуючи різноманітні методи, які часом вкрай банальні.

Про це у детальному інтерв'ю "Українській правді" розповів очільник "Української бронетехніки" (входить до складу NAUDI) Владислав Бельбас. Й часом мова не йде про величезні хитрощі, бо в Україні діє відкритий реєстр підприємців.

Читайте також: Схоже, що РФ активно допомагає талібам в Афганістані відновлювати радянську бронетехніку, вертольоти та інше важке озброєння

"Щойно компанія купує земельну ділянку для переїзду - дані з координатами одразу з’являються у відкритому доступі. Росіянам навіть вигадувати нічого не потрібно", - розповів очільник компанії. Зазначивши, що через це необхідно орендувати приміщення.

Варта
Бронемашина "Варта"

Як приклад на жаль успішних дій ворога було зазначено, що у 2023 році ворог змін за один день далекобійними ударами знищити у різних куточках України виробничі потужності одного з учасників ракетної програми.

З боку Defense Express зазначимо, що така очевидна проблема нібито взагалі немає право на існування на 665 день повномасштабної війни з РФ, коли ворогу достатньо просто відкрити публічний державний реєстр. Тим паче, що й без нього у ворога вистачає інструментів на всіх рівнях.

Наприклад, як розповів Владислав Бельбас, у вантажівках які перевозили боєприпаси та комплектучи знаходили GPS-маячки. Де саме їх поставили залишається досі невідомим, бо вантажі перетинають шість країн ЄС і їх можуть встановлювати ще й на пунктах перетину.

імпорт боєприпасів

При цьому у РФ об'єктивно є можливості підкупити посадовців з Євросоюзу на багатьох рівнях. На що прямо натякають випадки, коли російських агентів у Німеччині викривають на рівні очільника відділу безпеки Федеральної розвідувальної служби. Й активність Кремля в іноземних країнах доволі значна навіть.

Зокрема наводиться приклад, коли "Українська бронетехніка", яка також активно займається імпортом озброєння на потреби Сил оборони України, почала домовлятись з неназваною країною щодо винищувачів. Але доволі швидко лист про цю угоду потрапив у руки спецслужб РФ і представники російського посольства у цій країні почали погрожувати місцевим посадовцям тим, що Москва припинить свої проєкти у цій країні. Й угода була зірвана.

Й на фоні цих проблем, з'являються ще й українські правоохоронці для вилучення документів. В інтерв'ю є пряма згадка про ДБР, з риторичним питанням чи контролюється там обіг цієї вилученої документації.

Але попри весь цей масив наявних проблем, частина з яких об'єктивно не має права на існування і створюється своїми ж руками, українські зброярі нарощують виробництво озброєння. Наприклад, виробництво бронеавтомобіля "Новатор" виросло у 12 разів, розгорнуте масове виробництво 120-мм міномета, яке вже вийшло на свої пікові можливості, а для САУ "Богдана" поточний план виробництва розширюється до 10 бронекабін на місяць.

Читайте також: В російських КАБах тепер складніша електроніка, і це багато про що свідчить