xcounter
#

Схоже, що РФ активно допомагає талібам в Афганістані відновлювати радянську бронетехніку, вертольоти та інше важке озброєння

Танки Талібану
Танки Талібану
3653

Завдяки очевидним постачанням та допомозі з РФ Талібан в Афганістані перетворюється в армію з повним спектром озброєння, включно з танками та ударними вертольотами

Афганські таліби активно перетворюються на повноцінну військову силу з усім комплектом озброєння, важкою бронетехнікою, реактивною артилерією та авіацією.

Все це самими талібами відкрито демонструється, що може прямо свідчити про налагоджені процеси з відновлення радянського озброєння, яка залишилось у країні після виходу СРСР з Афганістану. Й складається враження, що воно за кількістю вже переважає відновлені (чи ще боєздатні) західні зразки.

Читайте також: В російських КАБах тепер складніша електроніка, і це багато про що свідчить

Хоча кількість та "свіжість" американського озброєння має переважати, через те, що сили національної безпеки Афганістану отримали від США за 20 років понад 83 млрд доларів на навчання та озброєння, але втратили країну за лічені дні, покинувши майже все озброєння.

Зокрема ще у вересні цього року Талібан опублікував відео з десятками танків Т-62 та Т-55, а також БМП-1, які були відновлені до робочого стану. Зазначається, що це лише чергова партія бронетехніки, яка була капітально відремонтована, а самі машини зберігались на "танкових кладовищах" з часів виходу СРСР з країни.

Тобто до такого стану була відновлена техніка, яка понад 34 роки стояла просто неба без жодного обслуговування й була джерелом металобрухту для місцевого населення.

І у це доволі важко повірити, бо є питання відносно наявності відповідної ремонтної бази, фахівців, а також деталей на фактичне повне комплектування бронетехніки. Бо, для розуміння з якого стану ця техніка була відновлена, можливо навести фото з такого звалища під Кабулом:

Водночас мова йде не лише про бронетехніку, а про весь масив озброєння, включно з армійською авіацією - вертольотами Ми-24.

Й мова йде не лише про підтримку цих вертольотів у льотному стані, а про навчання нових пілотів та техніків, що передбачає впевненість у довгостроковій експлуатації Ми-24 із наявним джерелом отримання запасних частин.

А ось "навчання" чи "експлуатація" американських UH-60 Black Hawk талібами ще рік тому завершувалась доволі логічно:

Тобто наразі все вказує не те, що без РФ у відновленні та навчанні талібів не обійшлось. Знайти інше пояснення джерелу всіх необхідних деталей, технічної допомоги та консультацій - більш ніж важко.

Й зрештою абсолютно вкладається в візити талібів до РФ із зустрічами з офіційними особами Кремля. При цьому у самій РФ Талібан прирівняний до терористичної організації.

Читайте також: Спільне виробництво озброєння з НАТО вже триває, а 1 млн FPV-дронів на рік більш ніж досяжно - Олексій Данілов