xcounter
#

Rheinmetall купує компанію з США, бо має плани аж на 60 млрд доларів - це нова БМП і 40 тисяч вантажівок

8252
Rheinmetall купує компанію з США, бо має плани аж на 60 млрд доларів - це нова БМП і 40 тисяч вантажівок

Rheinmetall бере участь у двох масштабних програмах для американського війська, і купівля виробника з США лише посилює її позиції у конкурсах

Німецька компанія Rheinmetall повідомила, що вчора, 13 серпня була підписана угода про поглинання американської компанії Loc Performance Products, яка відома як виробник транспортних засобів - узгоджена ціна покупки компанії становить 950 млн доларів, подальше закриття угоди залежить від її погодження регулюючими органами.

"Завдяки історичному придбанню у США, група компаній Rheinmetall, що базується в Дюссельдорфі, розширює свої позиції на найбільшому у світі ринку оборонної промисловості та укріплює свій основний бізнес у галузі наземних транспортних засобів для військових замовників по всьому світу", - йдеться у повідомленні німецької компанії.

Читайте також: Rheinmetall запустив в Угорщині завод з виробництва боєприпасів: скільки часу на це пішло

Причому у Rheinmetall прямо говорять про те, що передусім йдеться про два масштабних проєкти, які пов’язані з армією США і загальний потенціал яких сягає аж понад 60 млрд доларів.

Передусім це проєкт заміни легендарних бойових машин піхоти Bradley - йдеться про XM30, що розробляється у рамках програми Optionally Manned Fighting Vehicle, яка, своєю чергою є частиною ширшого проєкту Next Generation Combat Vehicle.

Концепт БМП XM30
Концепт БМП XM30

І передусім варто нагадати, що ще у червні 2023 року General Dynamics Land Systems (GDLS) та American Rheinmetall Vehicles отримали контракти на суму майже 1,6 млрд доларів, і мають поставити 11 прототипів машин з модульною архітектурою.

Також можна згадати, що у листопаді минулого року Пентагон вперше показав концепт БМП XM30, і йдеться про досить класичну БМП із динамічним захистом та гарматою великого калібру.

Повертаючись до участі Rheinmetall у цьому проєкті, то в німецький компанії наголошують, що обсяг програми оцінюється аж у 45 млрд доларів для закупівлі близько чотирьох тисяч БМП.

Також німці нагадують про те, що вони беруть участь в іншій масштабній програмі з обсягом близько 16 млрд доларів - йдеться про постачання 40 тисяч вантажівок у рамках проєкту CTT (Common Tactical Truck).

Контракти на виробництво прототипів Армія США видала ще у січні 2023 року, крім Rheinmetall та GM Defense, які діють спільно в одній команді, контракти також отримали Oshkosh Defense, Mack Defense та Navistar Defense. У лютому цього року у Rheinmetall повідомили про успішну поставку трьох прототипів вантажівки.

Щодо компанії Loc Performance Products, то вона була заснована у 1971-му році і є постачальником повного асортименту трансмісій, підвісок, гусеничних систем, гумових виробів, броньованих виробів та збірних конструкцій для транспортних платформ, є постачальником продукції для уряду США. Серед виробничих технологій компанії - модернізовані технології виготовлення, обробки та зварювання, які стануть у пригоді в проєктах XM30 та CTT.

Читайте також: Україна отримає першу БМП Lynx до кінця цього року - звіт Rheinmetall