xcounter
#

Україна отримає першу БМП Lynx до кінця цього року - звіт Rheinmetall

5115
Україна отримає першу БМП Lynx до кінця цього року - звіт Rheinmetall

Rheinemtall є одним з важливих постачальників озброєння для ЗСУ і також ця компанія планує реалізувати в Україні низку різних проєктів

Німецький оборонний гігант Rheinmetall сьогодні, 8 серпня, оприлюднив черговий звіт за результатами діяльності компанії за перше півріччя 2024 року, в якому йдеться про пришвидшення зростання продажів, а також суттєве збільшення доходів концерну завдяки як продажам військової техніки та озброєння збройним силам Німеччини, так і партнерам по ЄС та НАТО і також Україні.

Так, гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер відзначив, що в другому кварталі цього року продажі виросли орієнтовно на 50%: "Ми ніколи не бачили такого зростання. Ми очікуємо, що річне зростання продажів становитиме близько 2 млрд євро найближчими роками.

Читайте також: Колісна БМП Fuchs Evo, танк на базі Lynx та інші цікаві новинки Rheinmetall для ЗСУ

Детальніше зі звітом Rheinmetall можна ознайомитися за посиланням, а от в контексті України цікавою є оприлюднена компанією презентація з підсумками діяльності компанії за перше півріччя цього року, і один зі слайдів присвячений саме проєктам з Україною.

З найцікавішого - там відзначається, що першу бойову машину піхоти Lynx німецька компанія має передати до кінця цього року. У презентації не уточнюється, чи йдеться про будівництво машин безпосередньо в Україні, але на слайді є уточнення, що тривають обговорення щодо локалізації виробництва.

Обговорення про постачання Силам оборони БМП Lynx, а також їхнє виробництво безпосередньо в Україні тривають вже чимало часу, а, наприклад, в червні цього року відзначалося, що перемовини по цьому питанню ще тривають, а у випадку успіху та наявності конкретної угоди вже в наступному році в Україні може бути побудована "значна кількість" цих бронемашин.

Щодо інших проєктів, то у Rheinmetall нагадують, що раніше цього року вже офіційно спільно з АТ "Українська оборонна промисловість" було відкрито першу ремонтно-виробничу ділянку спільного підприємства, де проходить ремонт німецьких БМП Marder, а згодом планують ремонтувати й танки Leopard 1/2.

А наприкінці минулого місяця було оголошено, що Rheinmetall побудує в Україні завод боєприпасів "під ключ". Терміни реалізації були озвучені на рівні двох років, а вартість - "знаходиться у тризначному діапазоні у мільйонах євро".

Читайте також: Італійське Leonardo опрацьовує об'єднання з Rheinmetall заради KF51 Panther та Lynx після провалу з Leopard 2A8