xcounter
#

Rheinmetall запустив в Угорщині завод з виробництва боєприпасів: скільки часу на це пішло

9817
Боєприпаси 30х173 мм від Rheinmetall
Боєприпаси 30х173 мм від Rheinmetall

Терміни відкриття виробництва Rheinmetall можуть бути орієнтиром у відкритті аналогічного підприємства в Україні американською Northrop Grumman

Німецький оборонний гігант Rheinmetall офіційно відкрив новий завод з виробництва боєприпасів 30х173 мм, який розміщений у місті Варпалота в Угорщині. Урочиста церемонія пройшла 29 липня та ознаменувала запуск виробництва "першої черги".

Створення цього виробництва було тісно пов'язано із ще одним проєктом для міноборони Угорщини - ліцензійним виробництвом БМП KF41 Lynx. Бо ці боєприпаси призначені саме для неї.

Читайте також: Чим важливий натяк Генштабу на удар "Нептуном" по базі армії РФ під Курськом
БМП KF41 Lynx зібрана в Угорщині
БМП KF41 Lynx зібрана в Угорщині

І увагу слід приділити часу, який знадобився для реалізації проєкту з виробництва боєприпасів для автоматичних гармат. Завод у Варпалоті заклали у грудні 2022 року, а за його будівництво відповідала угорська N7 Holding. Це спільне підприємство тому угорський уряд вклав 60 млн євро власних коштів.

Таким чином між початком фактичних робіт зі створення до виробництва перших боєприпасів пройшло трохи більше 1,5 років. І цей термін слід взяти до уваги, бо американський оборонний гігант Northrop Grumman та "Укроборонпром" підписали угоду про створення нового виробництва боєприпасів середнього калібру "натівських" стандартів", тобто він буде виробляти аналогічні боєприпаси для автоматичних гармат. Водночас строки початку робіт, завершення та інші деталі не були оголошені.

Водночас завод Rheinmetall в Угорщині у подальшому буде випускати не лише 30-мм боєприпаси, а опанує випуск танкових 120-мм пострілів, а також 155-мм боєприпасів. Це означає, що Угорщина зможе закрити власні потреби у забезпеченні боєприпасами Leopard 2 та PzH 2000, які були законтрактовані ще у 2018 році.

Rheinmetall боєприпаси

Завершення будівництва "другої черги" заплановано на 2025 рік, а початок виробництва на 2026 рік. Загалом цей завод Rheinmetall буде займати площу у 120 гектар, але завдяки новим технологіями виробництва на ньому буде працювати лише 200 фахівців.

Нагадаємо, що Rheinmetall також будує, при цьому "під ключ", завод з виробництва артилерійських 155-мм боєприпасів. Оголошені компанією строки реалізації проєкту - 24 місяці.

Читайте також: Деталі допомоги озброєнням від США: чи скоротилась, на скільки вистачить та чи дійсно все так погано