xcounter
#

Повітряні Сили показали, як під час війни ремонтували МіГ-29 для "Привидів Києва"

15458
Підготовка до вильоту МіГ-29 в "польових умовах", вересень 2022 року, фото - Повітряне командування "Центр"
Підготовка до вильоту МіГ-29 в "польових умовах", вересень 2022 року, фото - Повітряне командування "Центр"

Або як мобілізовані фахівці допомоги витримати темп робіт в рази вищий, аніж за "мирного" часу

АрміяInform виклала матеріал про деякі особливості роботи ТЕЧ із складу 40-ої бригади тактичної авіації, яка озброєна винищувачами МіГ-29 та до війни базувалась на аеродромі у Василькові. Спікером для матеріалу виступив начальник ТЕЧ бригади майор Святослав Гнат, і з його слів ми можемо дізнатись такі цікаві деталі.

Вранці 24 лютого авіатехніки бригади виконували роботи по відновленню одного із літаків. Як тільки перші рашистські ракети упали на летовище, техніки завершили роботи по цьому "борту" лише за 20 хвилин, і цей літак разом з іншими зміг здійнятись у повітря.

Читайте також: Як Повітряні Сили адаптували МіГ-29 для запуску AGM-88 HARM, і хто їм у цьому допомагав
Начальник ТЕЧ 40-ої авіабригади майор Святослав Гнат, фото - АрміяInform

Специфіку роботи в перші та тижні війни майор Святослав Гнат описує так – "Цілодобова робота, освоєння технологічних процесів, безперервний пошук дефіцитних запчастин". При цьому персонал ТЕЧ викладався на всі 200%, незважаючи на втому та час доби, бо тут спрацьовувало відчуття відповідальності за якість своєї роботи – "Літак — не автомобіль. Його не зупиниш у повітрі, щоб глянути під капот, тобто і рівень відповідальності в авіації максимальний".

За словами Гната, під час війни ТЕЧ 40-ої бригади "доукомплектувалась практично на 50 відсотків", "кістяком" мобілізованих стали офіцери запасу, які працювали на аеродромах та знають нюанси авіаційної техніки.

Підготовка до вильоту МіГ-29УБ в "польових умовах", вересень 2022 року, фото - Повітряне командування "Центр"

Головним завданням для техніків стало відновлення максимально можливої кількості літаків. "Значний відсоток винищувачів, що залучались до бойових операцій, обслуговувались та ремонтувалися саме силами пересувної ремонтної групи ТЕЧ нашої авіабригади", - говорить майор Гнат.

Справу ускладнювали постійні ракетні удари рашистів по підприємствам ОПК, що виготовляють зокрема дефіцитні комплектуючі для літаків. Від російських обстрілів жоден із авіатехніків бригади не постраждав, усі живі-здорові та продовжують свою роботу. Зокрема, у форматі мобільних ремонтних груп, які виконують завдання по всій території України. Що є особливо актуально, коли нашим літакам після виконання бойових завдань доводиться виконувати вимушені посадки.

Авіатехніки 40-ої бригади виконують обслуговування літака L-39, фото - АрміяInform, дата публікації - 14 вересня 2022 року
Читайте також: Дзвіночок для України: США не встигають замінювати свої F-16 та бідкаються на дефіцит винищувачів