xcounter
#

Повітряне командування "Схід" розповіло, скільки цілей ворога було збито в небі від Запоріжжя до Сумщини

7705
Пуск ракет комплексу С-300 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск ракет комплексу С-300 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів

Які повітряні цілі рашистів збивати найпростіше, а які – найскладніше

Старший офіцер повітряного командування "Схід" підполковник Євген Поліщук в коментарі виданню АрміяInform розповів про результати бойової роботи своїх підлеглих за майже 6 місяців війни.

Для початку окреслимо, що зона операційної відповідальності командування "Схід" охоплює всі східні райони України – від Дніпропетровської та Запорізької областей до вод Азовського моря на півдні та Сумської області на півночі меж операційної зони.

Читайте також: Повітряні Сили показали "хитрість", яка робить наші Су-27 невразливими для рашистів
Бойова робота протиповітряної оборони України, фото наводить АрміяInform

Щоб перекривати настільки широку операційну зону, як розповідає Поліщук, частини ППО командування "Схід" укомплектовані необхідною технікою на всі 100% від потреби. Хоча при цьому зенітники вкотре наголошують на тому, що нашій протиповітряній обороні потрібна "пересадка" на новітні ЗРК західного виробництва, наприклад американо-норвезькі NASAMS або ж німецькі IRIS-T SLM.

За весь час війни зенітники командування "Схід" збили понад 200 повітряних цілей ворога (якщо конкретно – 222 повітряні цілі станом на 7 серпня 2022 року), із яких зокрема безпілотників рашистів – понад 50 одиниць, літаків ворога – 40 одиниць. Також вказується, що лише за липень цього року сили ППО збили 18 із 24 крилатих ракет, які були націлені на об’єкти в Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Бойова робота протиповітряної оборони України, фото наводить АрміяInform

Якщо «сортувати» повітряні цілі рашистів за складністю знищення, то виявляється, що найпростіше збивати саме російські БПЛА, бо вони летять по лінійній траекторії і доволі часто залітають вглиб зони дії нашої ППО. Найскладніше збивати саме крилаті ракети стратегічного призначення, бо це – малорозмірні цілі, що можуть маневрувати під час польоту (наприклад, як то Х-101).

Наша протиповітряна оборона доволі часто отримує дані для цілевказівок від наших західних партнерів. Тому повітряна тривога оголошується навіть у тих випадках, коли просто з’являється інформація про зліт стратегічних бомбардувальників типів Ту-22М3 (наприклад, зі сторони Білорусі), чи ж бомбардувальників типу Ту-95МС (зі сторони Каспійського моря).

Бойова робота протиповітряної оборони України, фото наводить АрміяInform
Читайте також: Як рашисти під час кожного удару намагаються "перехитрити" ППО України