xcounter
#

Як рашисти під час кожного удару намагаються "перехитрити" ППО України

49958
Бойова робота протиповітряної оборони України, фото наводить АрміяInform
Бойова робота протиповітряної оборони України, фото наводить АрміяInform

Які типи ЗРК західного виробництва потрібні, щоб створити "протиракетний щит" для нашої держави

Начальник зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ бригадний генерал Борис Генов в коментарі для видання АрміяInform розповів нові деталі про бойову роботу наших зенітно-ракетних підрозділів.

Зокрема, за словами Генова, за час війни наші ЗРК збили 120 ворожих літаків (55% від загального рівня втрат рашистів), понад 50 рашистських гвинтокрилів (27% від загального рівня втрат), "близько 200 ракет" (Генштаб ЗСУ говорить про 144 збиті крилаті ракети ворога) та близько 200 безпілотників (31% від загального рівня втрат).

Читайте також: Словаччина надасть Україні винищувачі МіГ-29AS: протиповітряну оборону країни забезпечить Чехія
Начальник зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ бригадний генерал Борис Генов, фото - АрміяInform

Після такого рівня втрат росіяни суттєво обмежили використання своєї пілотованої авіації, аби "не підставлятись" під нашу ППО.

Натомість орки почали активніше використовувати саме крилаті ракети для ударів по території України. І щоб "перехитрити" протиповітряну оборону України, рашисти використовують свої деталізовані знання про місцевість нашої країни: ворог прокладає маршрути польоту для своїх КР через русла та річища річок, в польоті ворожі ракети активно маневрують.

Окрім того, свою роль грає й "психологічний фактор" - агресор навмисно використовує ракети з низькою точністю влучання, що можуть "звалитись" буквально на будь-який цивільний об’єкт.

Бойова робота протиповітряної оборони України, фото наводить АрміяInform

Зараз основу "зенітно-ракетного щита" України складають комплекси виробництва 1980-х років. Підтримувати такі системи в працездатному стані вдається в першу чергу завдяки ентузіазму наших фахівців.

Зараз наша держава працює над створенням "протиракетного щита", котрий в першу чергу опиратиметься на зенітно-ракетні комплекси типу NASAMS та IRIS-T SLM. Але Повітряні Сили України також "не відкидають можливість отримання MIM-104 Patriot", говорить начальник зенітних ракетних військ бригадний генерал Генов.

Бойова робота протиповітряної оборони України, фото наводить АрміяInform
Читайте також: Скільки літаків та крилатих ракет рашистів уже збили ЗРК Повітряних Сил (відео)