xcounter
#

Міноборони України отримало від Кабміну дозвіл на самостійний імпорт зброї

1165
Комплекс Bayraktar TB2 - дрони та станції управління
Комплекс Bayraktar TB2 - дрони та станції управління

Цей дозвіл діятиме протягом п'яти років

У середу, 3 березня ц.р. Уряд України підтримав проєкт розпорядження щодо надання Міноборони України дозволу здійснювати імпорт товарів військового призначення та товарів, що становлять державну таємницю.

За цим документом Міністерству оборони (як державному замовнику у сфері оборони) надані повноваження на самостійний імпорт товарів військового призначення та товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю.Кабмін

Читайте також: Міноборони розповіло деталі поставок пострілів до "Рапір": снаряди мають ресурс на 10 років зберігання
Засідання Уряду України 3 березня 2021 року / Фото: прес-служба Кабміну

Таким чином в найближчі п’ять років (повноваження на право імпорту були надані на цей термін) Міноборони буде мати право виконувати договори з оборонного замовлення на постачання продукції, робіт та послуг оборонного призначення за імпортом для потреб Збройних Сил України.

Ан-178
Підписання контракту на будівництво трьох транспортних літаків Ан-178 для ЗСУ 29 грудня 2020 року / Фото: Офіс Президента

Нагадаємо, під час засідання Кабінету міністрів України у середу, 3 березня 2021 року, також було оприлюднено звіт щодо роботи Уряду (за останній рік) під головування прем'єр-міністра Деніса Шмигаля. Зокрема, було повідомлено про сплату авансу за три транспортні літаки Ан-178, які наразі будуються для Збройних Сил України.

Читайте також: ​Інтриги IDEX 2021: участь України та "скандальна" перемога