xcounter
#

Прем'єр-міністр України щодо контракту на закупівлю Ан-178 для ЗСУ: "контракти підписані, аванси проплачені"

2332
ДП "Антонов"
ДП "Антонов"

Очільник українського Уряду офіційно підтвердив початок фінансування будівництва нових транспортних літаків для Збройних сил

Під час звіту про результати діяльності Кабміну під його головуванням за рік, прем'єр-міністр України Деніс Шмигаль повідомив про виплату авансового платежу на будівництво трьох нових транспортників Ан-178 ДП "Антонов".

"Вперше за роки Незалежності держава буде купувати у державного підприємства "Антонов" три нові українські літаки Ан-178. Їх отримає наша армія - контракти підписані, аванси проплачені", - повідомив Деніс Шмигаль.

Читайте також: "Мотор Січ" за останні роки продала близько 100 гелікоптерів
Ан-178
Будівництво нових Ан-178 на ДП "Антонов" / Фото: Мінстратегпром

Ймовірно, мова йде про перерахування коштів авіабудівнику з боку "Укрексімбанку" під державні гарантії, за відповідною угодою, щодо відкриття кредитної лінії із загальним лімітом у 2,98 мільярда гривень строком на 4 роки, яка була підписана 31 грудня минулого року.

Таким чином, Держава (принаймні частково, оскільки це аванс) виконала свої зобов’язання з підтримки держпідприємства й поповнення авіапарку ЗСУ новими літаками. Відтепер "м'яч на стороні" ДП "Антонов", і вже від держпідприємства залежить виконання цього надважливого для країни контракту.

Ан-178
Носова частина першого Ан-178 для Міноборони на ДП "Антонов"

Нагадаємо, 29 грудня 2020 року ДП "Антонов" та Міністерство оборони України підписали контракт щодо придбання трьох нових транспортних літаків Ан-178. Анонсована вартість контракту становить близько 3 млрд гривень, а термін виконання робіт – чотири роки (літаки мають бути поставлені з 2023 по 2024 роки).

Ан-178
Будівництво нових Ан-178 на ДП "Антонов" / Фото: Мінстратегпром

На початку минулого місяця (лютого ц.р.) на підприємстві доповіли про початок робіт з будівництва та підготовку до стапельного складання першого фюзеляжу, який, за словами представників ДП "Антонов", має бути готовий до кінця травня ц.р.

Читайте також: Новий двигун для Ан-178 планують сертифікувати за два роки