xcounter
#

Кудись поділись пакистанські гроші: на Заводі імені Малишева знову затримки з виплатою зарплати

3105
"Американський" БМ "Оплот" в цеху ДП "Завод імені Малишева" на початку 2021 року
"Американський" БМ "Оплот" в цеху ДП "Завод імені Малишева" на початку 2021 року

При цьому, ще на початку червня ц. р., керівництво держпідприємства обіцяло що в найближчі роки такої ситуації більше не буде

На ДП "Завод імені В. О. Малишева" (входить до складу ДК "Укроборонпром") знову почалися затримки з виплатою заробітної плати.

Після погашення боргів за квітень та травень ц. р. за рахунок коштів, які виділив Концерн, керівництво держпідприємства обіцяло, що надалі все буде нормально - без боргів, оскільки мають надійти великі авансові платежі за пакистанське замовлення.

Читайте також: "Парадний" БМ "Оплот" може й не доїхати до Києва на День Незалежності: перешкодив "генерал Мороз" (відео)

"Я хочу сказати, що та заборгованість яка була на цей момент ми її повністю погасили. І на сьогодні (2 червня ц. р.) в нас повністю виплачена заробітна плата працівникам наших основних цехів і залишилась. Очікую, буквально от сьогодні повинні надійти кошти й ми повністю розрахуємося", - повідомив 2 червня поточного року під час ефіру програми "Інформаційний вечір на телеканалі Simon" генеральний директор "Заводу імені Малишева" Василь Крилас.

У виконанні нових замовлень держпідприємству мають допомогти нові верстати, поставлені Державою у 2018-2020 роках
У виконанні нових замовлень держпідприємству мають допомогти нові верстати, поставлені Державою у 2018-2020 роках

"І надалі, ми очікуємо вже надходження авансів по новим підписаним контрактах, і в нас більше не буде таких от затримок з виплатою заробітної платні", - наголосив він.

Однак, з невідомих причин, схоже цього й досі не сталося. За червень 2021 року 3,2 тисячі робітники держпідприємства поки не отримали ні копійки.

Працівники заводу кажуть, що зарплати за червень 2021 року ще не бачили
Працівники заводу кажуть, що зарплати за червень 2021 року ще не бачили

"Останній раз зарплату виплатили приблизно два тижні тому — за травень-місяць", - розповів журналістам "Факти ICTV" випробувач заводу імені Малишева Микола Пісоцький.

Виробництво нових двигунів для Т-80УД та танків Al-Halid ВС Пакистану десятки років тримали держпідприємство на плаву
Виробництво нових двигунів для Т-80УД та танків Al-Halid ВС Пакистану десятки років тримали держпідприємство на плаву

Всі надії на замовлення з Пакистану, твердить керівник заводу за словами журналістів. Ісламабад уклав контракт на $86 млн доларів (ще в лютому цього року, під час виставки IDEX-2021 про це повідомив Гендиректор ДК "Укрспецекспорт" Вадим Ноздря), щоб відремонтувати раніше закуплені українські танки Т-80УД.

Як стверджує Василь Крилас в сюжеті "Факти ICTV", почати мали 1,5 місяці тому, але й досі не отримали авансу. Після цієї проплати керівництво заводу обіцяє виплатити борги.

Нагадаємо, на початку червня ц. р. в інтерв’ю місцевому каналу Василь Крилас повідомив, що за останній час підприємство за сприяння спецекспортерів вже уклало контрактів з Пакистаном на $140 млн.

"В цілому, на сьогодні, там де ми перемогли з нашими партнерами – це державна компанія "Укрспецекспорт", десь приблизно на $140 млн. Це дуже хороше завантаження для нас. І я впевнений, що на майбутні роки в нас є перспектива і дуже хороша перспектива", - повідомив тоді очільник заводу.

Парадний БМ Оплот, який мав бути відвантажений замовнику ще з місяць тому не готовий навіть і близьк
"Парадний" БМ "Оплот", який мав бути відвантажений замовнику ще з місяць тому не готовий навіть і близьк

"Але чи виведе держпідприємство це замовлення з кризи – питання (навіть коли ці кошти нарешті з'являться, чого наразі й досі не відбулося). Адже контракт має мінімальний заробіток і цим вже зацікавились в прокуратурі", - підсумували журналісти "Факти ICTV".

Читайте також: "Укроборонпром" відзвітував про збільшення виробництва: хоч замовлень за ДОЗ-2021 немає і низка підприємств - без роботи