xcounter
#

Як Rheinmetall розширяє географію виробництва боєприпасів у Європі: від Іспанії до Балтії та України

2995
Як Rheinmetall розширяє географію виробництва боєприпасів у Європі: від Іспанії до Балтії та України

​Німецький оборонний гігант Rheinmetall​ продовжує доволі експансійну політику розширення

У Литві має з'явитися нове виробництво 155-мм снарядів, яке буде створено німецьким Rheinmetall. Наразі мова йде про досягнення попередньої домовленості з литовським урядом, яка оформлена підписаним сьогодні, 16 квітня, протоколом про наміри.

У офіційному повідомленні оборонного відомства Литви зазначено, що будівництво заводу має розпочатися у максимально стислі строки, але поки це не твердий контракт. Лише після його підписання стануть відомі конкретні строки, вартості та умови на яких буде реалізовано цей проєкт.

Читайте також: Скільки місяців треба, щоб зробити комплектуючі на міномети та бронемашини

Але у будь-якому випадку мова йде про доволі масштабні інвестиції та подальший розвиток виробництва боєприпасів. І якщо взяти лише розширення Rheinmetall за останні два роки, то також треба згадати: придбання за 1,2 млрд євро іспанського виробника боєприпасів Expal Systems, створення нового виробництва боєприпасів в Угорщині - Rheinmetall Hungary Munitions Zrt, створення нового виробництва порохів у Румунії із загальним кошторисом 400 млн євро.

Але до цього треба додати вже наявні потужності Rheinmetall. Які прямо говорять про те, що це направлення Rheinmetall більш ніж об'ємне та охоплює виробництво всіх основних компонентів боєприпасів майже по всьому світу.

Це Waffe Munition, як поетапного об'єднання цілого ряду німецьких підприємств включно із Mauser. Потужний виробник вибухівки, порохів та твердого палива Nitrochemie. Rheinmetall Denel Munition - виробництво боєприпасів у ПАР. RWM Zaugg - виробництво детонаторів. RWM Schweiz - це колишній Oerlikon Contraves Pyrotec, частина легендарного Oerlikon, який ще з 1999 року також поглинутий Rheinmetall. А на додачу ряд виробництв в Італії, Австрії та США.

Окрім того, Rheinmetall окрім інвестування власних коштів має потужне джерело за європейською програмою ASAP. За ним Rheinmetall Expal отримає 19 млн євро, а румунське підприємство 47 млн євро на збільшення виробництва порохів, що складає 26% всіх коштів у новому транші європейських інвестицій.

А на збільшення виробництва боєприпасів на долю Rheinmetall припадає 53% з близько 90 млн інвестицій у новому транші: угорський підрозділ - 22,5 млн євро, 4,7 млн євро отримає Expal, а 20,5 млн євро Rheinmetall Waffe Munition.

Таким чином Rheinmetall дійсно набирає оберти у виробництві боєприпасів. І слід зазначити, що спільне підприємство з цим оборонним гігантом вже працює в Україні і буде розширяти свою присутність, бо у планах відкрити завод в Україні, який буде виготовляти шестизначну кількість 155-мм снарядів.

Читайте також: Греція не буде передавати F-16 Україні, але Афіни списують і інші бойові літаки