xcounter
#

Індія та ДП "Зоря-Машпроект" домовились про спільний проект по силовим установкам для кораблів

2081
Індії потрібні силові установки від  "Зоря-Машпроект" зокрема для оснащення фрегатів проекту Talwar, фото ілюстративне
Індії потрібні силові установки від "Зоря-Машпроект" зокрема для оснащення фрегатів проекту Talwar, фото ілюстративне

Індійський ОПК ставить завдання максимальної локалізації виробництва, український ОПК – максимально закріпитись на ринку оборонної продукції Індії

Державне підприємство "Зоря"-"Машпроект" та індійська державна компанія Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) підписали угоду про локалізацію виробництва окремих компонентів газотурбінних двигунів морського застосування на потужностях BHEL.

Це відбулось під час недавнього візиту делегації ДП "Зоря"-"Машпроект" до Індії, розповідає прес-служба підприємства.

Читайте також: Перспективні засоби РЕБ "повоювали" проти українських ЗРК
Керівники ДП "Зоря"-"Машпроект" та BHEL підписують угоду про співпрацю

Зазначається, що часткова локалізація виробництва українських агрегатів до корабельних силових установок на індійських потужностях відбуватиметься за ліцензійним контрактом, BHEL виплачуватиме відповідне роялті на користь ДП "Зоря"-"Машпроект".

Генеральний директор ДП "Зоря"-"Машпроект" Олексій Жуковець говорить, що угода із BHEL стала результатом шестирічної взаємодії визначення формату співробітництва, технічних можливостей та подальших перспектив. Цей контракт керманич ДП "Зоря"-"Машпроект" як спосіб на довготривалій основі закріпитись на ринку оборонної продукції Індії.

Індія використовує силові установки від ДП "Зоря" - "Машпроект" також і для оснащення своїх есмінців проекту 15В Visakhapatnam, фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defense Express, на початку вересня 2021 року ержавне підприємство "Зоря"-"Машпроект" отримало контракт на поставку двох газотурбінних корабельних агрегатів М7Н2 для державної компанії Індії Goa Shipyard Limited.

Перша така силова установка має бути поставлена в грудні 2022 року, друга – у липні 2023 року. Слід відзначити, що агрегати М7Н2 мають модернізовану мікропроцесорну систему управління, потужність 58000 кінських сил і надають можливість розвивати швидкість у 30 вузлів.

Один із есмінців проекту 61 індійських ВМС, що також був збудований у Миколаєві та оснащений силовою установкою від ДП "Зоря-Машпроект", фото ілюстративне

Як також розповідав Defense Express, Індія є найбільшим покупцем силових установок від українського ДП "Зоря"-"Машпроект". Зараз на кораблях ВМС Індії наразі експлуатуються понад 150 газотурбінних двигунів, розроблених та вироблених у Миколаєві.

У травні 2020 року Індія замовила у нашого держпідприємства поставку пропульсивного комплексу M7N.1E, що складається двох маршевих турбін DS71 та двох форсажних турбін DT59, і котрий очевидно буде встановлений на один із майбутніх кораблів типу Talwar.

Інфографіка, що відображає характеристики пропульсивного комплексу M7N.1E, котрий наше ДП "Зоря-Машпроект" постачатиме для будівництва двох нових фрегатів ВМС Індії
Читайте також: Україна розкрила деякі деталі кредитної угоди із Великою Британією на розбудову ВМС