xcounter
#

Дії ДБР можуть привести до зупинки виробництва зброї в Україні – глава "Української бронетехніки"

6283
120-мм міни для ЗСУ, виготовлені "Українською бронетехнікою" в кооперації з країнами НАТО, серпень 2023 року, фото – прес-служба компанії
120-мм міни для ЗСУ, виготовлені "Українською бронетехнікою" в кооперації з країнами НАТО, серпень 2023 року, фото – прес-служба компанії

Робота окремих державних структур негативно впливає на роботу ОПК в умовах війни

Державне бюро розслідувань готує кримінальну справу проти компанії "Українська бронетехніка" за фактом начебто завдання збитків державі через отриманні прибутку при виконанні поставок озброєння для Сил оборони України. В свою чергу, підставою для фальсифікування такої справи став юридично нікчемний висновок Держаудитслужби про те, що отримання прибутку для підприємств українського ОПК під час виконання оборонного держзамовлення є начебто незаконним та завдає збиток держказні.

Про це під час прес-конференції заявив генеральний директор компанії "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас.

Читайте також: Схоже, що німецька Taurus йде "в парі" з іншою важливою для України ракетою, як це було з Leopard і Abrams

"Нам стало відомо, що Державне бюро розслідувань в даний момент фальсифікує справу проти нашої компанії, що стане прецедентом для атаки на весь ВПК. Маючи на руках юридично нікчемний висновок Держаудитслужби, нас хочуть звинуватити у нанесенні збитків державі через отримання нами прибутку", - сказав Бельбас.

Глава "Української бронетехніки" також наголосив, що такі дії ДБР можуть привести взагалі до зупинки виробництва мінометів, броньованих автомобілів, постачання критично-важливих боєприпасів, і відповідно – до збільшення втрат наших воїнів на полі бою.

Міномет калібру 120-мм виробництва "Української бронетехніки", серпень 2023 року, фото – прес-служба компанії

Владислав Бельбас також додав, що за півтора року повномасштабної війни компанія поставила Силам оборони України понад 30 тисяч тонн різних боєприпасів.

А вся техніка, яка готувалась до поставок за зовнішньоекономічними контрактами, уже до 10 години ранку 24 лютого 2022 року була передана нашому війську. І водночас, "Українська бронетехніка" також брала на себе ремонт цієї ж техніки, пошкодженої в боях проти російських окупантів.

122-мм снаряди для ЗСУ від "Української бронетехніки", літо 2023 року, фото – прес-служба компанії

Із усього прибутку "Української бронетехніки" за 2022 рік були сплачені усі належні податки, а всю суму отриманого прибутку було вкладено саме у розвиток виробничих потужностей. Якщо брати проміжок загалом з 24 лютого 2022 року по 1 вересня 2023 року, то компанія сплатила загалом податків на понад 120 мільйонів гривень, та офіційно підтримала волонтерські фонди на понад 25 мільйонів гривень.

"Ці кошти сплачені також з наших прибутків, які обмежуються кількома відсотками за рішенням Кабміну", - наголосив генеральний директор "Української бронетехніки".

СБА "Новатор", фото — "Українська бронетехніка"
Читайте також: Німеччина має 250 ракет Taurus, які можна "оновити і запрограмувати", рішення про передачу — за пару тижнів