xcounter
#

АвтоКрАЗу продовжили дозвіл на експорт та імпорт товарів військового призначення

1417
Військові автомобілі КрАЗ на виставці "Зброя та Безпека-2021"
Військові автомобілі КрАЗ на виставці "Зброя та Безпека-2021"

Попри справу про банкрутство, українське підприємство буде мати право самостійно здійснювати експорт власної спецпродукції до 2024 року

Державна служба експортного контролю України продовжила права ПрАТ "АвтоКрАЗ" на здійснення експорту товарів військового призначення власного виробництва та імпорт аналогічних товарів для потреб власного виробництва.

Про успішне проходження державної атестації системи внутрішньофірмового експертного контролю та підтвердження своїх повноважень повідомила прес-служба українського підприємства 29 липня цього року.

Читайте також: В ЗСУ поставлять партію БМ-21 "Град" на шасі КрАЗ

"Повноваження спецекспортеру надані "КрАЗу" Кабінетом Міністрів України і діятимуть до червня 2024 року", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, наразі "АвтоКрАЗ" перебуває у стані банкрутства, однак є певні очікування, що питання з відновленням нормальної роботи підприємства мають бути вирішені у 2022 році.

Перспективна САУ Богдана яка почала перші вогневі випробування у травні 2021 року базується на шасі КрАЗ
Перспективна 155-мм САУ "Богдана" яка почала перші вогневі випробування у травні 2021 року базується на шасі КрАЗ / Фото: Військове телебачення України

Після цього автовиробник, можливо, зможе бути долучений до виконання державного оборонного замовлення. Принаймні очікувати на це, в разі вирішення питань з банкрутством, дозволяють слова Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського, сказані з цього приводу в інтерв’ю агенції "Інтерфакс" у травні ц.р.

Олег Уруський та Андрій Таран на полігоні ПрАТ АвтоКрАЗ
Олег Уруський та Андрій Таран на полігоні ПрАТ "АвтоКрАЗ" у травні 2021 року

Крім цього, в травні 2020 року з’явилася інформація про укладення трирічного контракту між "АвтоКрАЗ" та військовими Сполучених Штатів Америки на постачання автомобільної техніки на базі вантажівок КрАЗ 4х4 (ймовірно КрАЗ-5233).

Військовий вантажний автомобіль КрАЗ 5233 4х4 є платформою для багатьох видів спецтехніки
Військовий вантажний автомобіль КрАЗ 5233 4х4 є платформою для багатьох видів спецтехніки

Власне продовження дозволу на експорт може дозволити українському підприємству без додаткових труднощів виконувати свої зобов’язання з виконання цього важливого для Кременчуцького заводу замовлення.

Читайте також: Масштабний ремонт вантажівок "радянських часів" обійдеться ЗСУ у половину вартості нових аналогів типу КрАЗ чи Богдан