xcounter
#

ЗСУ "змушують" інших модернізувати свою техніку, Індонезія каже, що БМП-3Ф треба "серйозно доробити"

14516
ЗСУ "змушують" інших модернізувати свою техніку, Індонезія каже, що БМП-3Ф треба "серйозно доробити"

Острівна країна хоче оновити свою морську піхоту з урахуванням сучасних тенденцій

Індонезійське військове командування хоче модернізувати низку своїх зразків озброєння за результатами висновків, зроблених з повномасштабного вторгнення РФ в Україну – про це повідомляє місцеве видання Kompas.

Відзначається, що одним з пріоритетів посилення морської піхоти країни стане термінова закупівля ударних дронів, які продемонстрували свою ефективність під час бойових дій.

Читайте також: Зароблять не тільки французи: Індонезія дає велике замовлення на американські F-15ID

Інший напрямок – це модернізація радянських плаваючих танків ПТ-76, а також, що найцікавіше, закуплених у РФ бойових машин піхоти БМП-3Ф. Цікаве передусім тим, що в Індонезії кажуть – досвід війни в Україні підказує, що ця БМП потребує "серйозного доопрацювання".

Так, машини планують оновити шляхом удосконалення, зокрема, системи управління вогнем та прицільного обладнання.

бмп-3ф
БМП-3Ф, фото ілюстративне

Відзначається, що за результатами модернізації "БМП-3Ф зможе захоплювати від 5 до 15 цілей одночасно у правому і лівому положенні" і "вести автоматичний та послідовний вогонь" – модернізацію своїх БМП Індонезія планує закінчити у середині 2023 року.

Нагадаємо, у 2019 році Індонезія уклала контракт на постачання російських БМП-3Ф – згідно з даними Military Balance, станом на 2022 рік Індонезії було поставлено 54 таких машини.

бмп-3ф
БМП-3Ф, фото ілюстративне

Головною особливістю цих машин стала їхня краща "плавучість", завдяки чому на них можна висаджуватися "наплав" з десантного корабля. Машина має на озброєнні 100-мм та 30-мм гармати, а також 7,62-мм кулеметом.

Читайте також: Рашисти розчарувались у "аналоговнєтной" БМП-3 настільки, що хочуть відновити виробництво БМП-2