xcounter
#

Зароблять не тільки французи: Індонезія дає велике замовлення на американські F-15ID

3549
Винищувач F-15EX, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Винищувач F-15EX, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Сума цього замовлення досягає рекордного показника в майже 14 мільярдів доларів

Держдепартамент США погодив поставку для Індонезії одразу 36 багатофункціональних винищувачів F-15ID, які виступають аналогами літаків типу F-15EX Eagle II.

Окрім власне винищувачів, портфель замовлення для Індонезії передбачає також поставку цілої номенклатури бортового і підвісного обладнання, як то бортові РЛС, нашоломні комплекси для видачі цілеуказівки, контейнери з підвісним розвідувальним обладнанням та інше. Вартість поставок в рамках цього портфелю замовлень досягатиме 14 мільярдів доларів. Про це пише портал Defence Brief.

Пара винищувачів F-15EX, ілюстративне фото з відкритих джерел

До цього моменту Індонезія планувала купити тільки вісім винищувачів F-15EX із строком поставки не раніше 2027 року. Коли індонезійці розраховують отримати свої 36 літаків F-15ID – поки невідомо. Звідки братимуть гроші – теж даних нема.

Але варто відзначити, що це замовлення на винищувачі типу F-15 для Індонезії – рекордне за показником вартості. Для порівняння: за поставку 36 новітніх винищувачів F-15QA Катар заплатить "лише" 12 мільярдів доларів.

Винищувач F-15EX, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Слід відзначити, що замовлення на американські F-15ID Індонезія дала у той же день, коли уклала контракт із Францією на поставку 42 винищувачів Rafale.

Вартість замовлення на ці французькі літаки для Індонезії, за деякими даними, досягає 8 мільярдів доларів.

Пара винищувачів F-15EX, ілюстративне зображення з відкритих джерел