xcounter
#

ЗСУ збили ледь не єдиний російський "Корсар", який за 13 років так і не прийняли на озброєння

10768
ЗСУ збили ледь не єдиний російський "Корсар", який за 13 років так і не прийняли на озброєння

Старт виробництва цих безпілотників запланований до початку 2025 року

Збройні Сили України збили рідкісний російський безпілотний літальний апарат під назвою "Корсар" – фото "приземленого" безпілотника поширилися у соціальних мережах.

Цей БПЛА – доволі рідкісний "птах" у військах РФ, ймовірно, таких безпілотників існує не більше декількох одиниць, оскільки за 13 років рашисти так і не змогли не тільки запустити серійне виробництво цих безпілотників і навіть прийняти його на озброєння.

Читайте також: Як підрозділи РЕБ роблять "боляче" десяткам БПЛА армії РФ та чому іноді на допомогу кличуть РСЗВ "Град"

"Корсар" позиціонується як середній розвідувальний дистанційно-пілотований літальний апарат малої дальності. Хоча його основне призначення – ведення повітряної розвідки, аерофотозйомки місцевості тощо, рашисти, ймовірно, бачили в ньому також і "ударну складову", плануючи оснастити його протитанковими керованими ракетами "Атака".

Цей БПЛА окупанти розробляють з 2009 року, тоді було вперше укладено контракт на його розробку. У серпні 2011 року його вперше показали на авіасалоні "МАКС", і роками возили по інших виставках та форумах і проводили тестування, не виключено, що й в Сирії.

Поставки цього безпілотника у російське військо планується до початку 2025 року – тобто аж через 16 років після початку робіт над ним.

Тактико-технічні характеристики БПЛА "Корсар":

  • довжина – 4,2 м;
  • розмах крил – 6,5 м;
  • висота – 1,2 м;
  • злітна маса (максимальна) – 200 кг;
  • швидкість польоту крейсерська/максимальна – 120 км/год / 150 км/год;
  • максимальна дальність польоту – 120 км;
  • максимальна висота – 5100 м;
  • має поршневий двигун потужністю 50 к. с.
Читайте також: Західні САУ та "смертоносні саморобні БПЛА" звели на нуль перевагу російської артилерії на півдні України