xcounter
#

Західні САУ та "смертоносні саморобні БПЛА" звели на нуль перевагу російської артилерії на півдні України

11765
Польські САУ Krab, фото ілюстративне
Польські САУ Krab, фото ілюстративне

Окупанти на півдні втратили свою перевагу в артилерії

Збройним Силам України за допомогою західних зразків озброєння та високоточних боєприпасів вдалося нівелювати перевагу армії РФ в артилерії на окремих ділянках фронту – про це йдеться у репортажі видання The New York Times.

pzh 2000 фото ілюстративне
ЗСУ б’ють окупантів високоточними снарядами з низки західних 155-мм САУ, на фото – німецька PzH 2000

Так, протягом останніх місяців ситуація на півдні в контексті артилерії змінилася на користь України – як відзначають передусім командири, це стало можливим завдяки західній зброї, а також безпілотним літальним апаратам.

Читайте також: Понад 37 годин без сну та 120 уражених цілей: як HIMARS валив рашистів на Херсонщині

Як приклад у виданні наводять ситуацію з боями у Донецькій області, де раніше на один постріл ЗСУ припадало 10 снарядів РФ у відповідь, тоді як на Херсонщині сьогодні це співвідношення становить 1:1.

Але попри рівну кількість випущених снарядів, ЗСУ мають перевагу у дальності своїх систем, а також у точності завдяки використанню високоточних артилерійських боєприпасів на кшталт Excalibur.

Загалом, як стверджує майор ЗСУ на ім’я Олександр, командир артилерійської батареї, що воює на Херсонщині, загалом інтенсивність вогню окупантів на його напрямку знизилася втричі – окупантам банально не вистачає боєприпасів, водночас їхні переправи через Дніпро знаходяться під вогневим контролем ЗСУ.

HIMARS
Ракетні системи HIMARS разом зі 155-мм САУ контролюють переправи рашистів через Дніпро

Окремо йдеться про результативність "смертоносних саморобних безпілотників", які скидають вибухівку "на голови" російській техніці – як відзначає лейтенант ЗСУ на ім’я Сергій, такі безпілотники ефективні, оскільки у рашистів "не так багато часу", щоб їх збити.

Високоточні артилерійські системи ЗСУ змушують окупантів або ретельно маскувати свою техніку або ж взагалі відводити її далі від лінії фронту – це значно впливає на моральний дух рашистів, які вимушені сидіти в окопах без важкого озброєння.

Читайте також: Стала відома кількість військ армії РФ у Херсоні та у Білорусі, а також розкритий задум підриву Каховської ГЕС