xcounter
#

Стала відома кількість військ армії РФ у Херсоні та у Білорусі, а також розкритий задум підриву Каховської ГЕС

7708
Херсон окупований РФ з 1 березня
Херсон окупований РФ з 1 березня

За прогнозами ГУР МОУ ворогу вистачить сил утримувати Херсон лише до кінця листопада

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив сили армії РФ, які продовжують утримувати плацдарм на правобережжі у районі Херсону. За даними військових розвідників мова йде про 40-тисячне угрупування, яке оперує у цьому районі й більшою мірою знаходиться на західному березі Дніпра, а на лівому березі розміщені лише підрозділи, які його підтримують.

Про це Буданов повідомив під час інтерв'ю виданню The Drive, а також підтвердив інформацію відносно складу цих сил. Мова йде про найбільш боєздатні з'єднання армії РФ з повітряно-десантних військ, морської піхоти та підрозділів спеціального призначення, яких додатково підсилюють мобілізованими.

Читайте також: Головне управління розвідки назвало строки прибуття балістичних ракет з Ірану до РФ: до куди вони можуть дістати

Також була підтверджена інформація, що окупанти планують підрив ГЕС у Новій Каховці, але мова не йде про тотальне знищення греблі.

Каховська ГЕС
Супутниковий знімок Каховської ГЕС за 7 жовтня. Tim Ehrhart (@ArtisanalAPT)

"За нашою оцінкою, якщо таке рішення буде прийнято, вони підірвуть лише дорогу, яка проходить через греблю, щоб зробити її непридатною для наших транспортних засобів, а також гідрозатвори греблі, що спричинить лише часткове руйнування об'єкта", - повідомив Буданов.

Саме таке рішення може прийняти Кремль у випадку визволення Херсону і це пов'язано з ускладненням подальшого контрнаступу ЗСУ. І схоже, що тоді аналогічна доля спіткає й Антонівські залізничний та автомобільний мости.

Також Буданов назвав й строки операції зі звільнення Херсону - до кінця листопада, а задум ЗСУ полягає у вкрай прагматичних атаках з метою ізоляції та відрізання міста.

Стан фронту на 29 жовтня у районі Херсону
Стан фронту на 29 жовтня у районі Херсону за даними DeepState

Водночас з відведенням військ з Херсону армія РФ отримає значну можливість посилення свого угрупування у Білорусі. Наразі там розміщено 4300 військових, з яких 80% є мобілізованими, а саме угрупування обмежено у кількості важкого озброєння. Саме тому командування РФ при відведенні військ з району Херсону може посилити запорізький напрямок, а іншу частину перекинути безпосередньо у Білорусь.

Читайте також: Погрози Путіна: чи з’явиться в Україні зброя з Південної Кореї і які запаси для ЗСУ є в цієї країни