xcounter
#

Які сили зараз сконцентрувала армія РФ поблизу Херсону та до чого насправді готується

Ситуація на Херсонщині на 26 жовтня за даними DeepState
Ситуація на Херсонщині на 26 жовтня за даними DeepState
6125

Попри всі розмови про "важкі рішення" поблизу Херсону армія РФ збільшила кількість БТГр та сформувала резерви

Попри те, що РФ намагалась дезінформувати та створити хибне уявлення про відведення своїх сил з плацдарму на правобережжі у районі Херсона, реальні наміри рашистів, як мінімум, посилення оборони. Про це вже повідомили у Пентагоні, а також з'явився орієнтовний перелік сил та напрямів докладання зусиль ворога.

Відповідно до даних спільноти "Інформаційний спротив", які опублікував її учасник Костянтин Машовець, Кремль за останні 5-6 діб збільшило кількість батальйонних тактичних груп на шість одиниць і довело їхню кількість до 39, з яких на самому плацдармі перебуває 21-22 БТГр.

Читайте також: ЗСУ показали, що "друга армія світу" не може впоратися із західною зброєю на полі бою – німецький генерал

Також цікаві й дані відносно з'єднань, з яких сформовані ці сили, в яких залишається значна частка повітряно-десантних військ. Зокрема мова йде про 7-у, 76-у, 98-у повітряно-десантні дивізії та 11-у окрему десантно-штурмову бригаду. Водночас ядро угрупування складають мотострілецькі з'єднання зі складу загальновійськових армій, а артилерійську підтримку здійснюють одночасно сім тактичних артилерійських груп.

артилерія рф
Окрім власної артилерії у БТГр, у РФ формують окремі спеціалізовані артгрупи

Також на плацдармі помічені й "мобіки" з 2-го армійського корпусу, включно з 4-м "стрілецьким полком мобілізаційного резерву". Також на плацдармі розміщено вісім зведених тактичних груп "Росгвардії".

Росгвардія
"Росгвардія" у РФ виконує функції "лінійних" підрозділів у на передовій, так і займається встановленням окупаційного режиму

Таким чином, щільність угрупування армії РФ поблизу Херсону більш ніж висока і дозволяє проводити активне перегрупування, під час якого окупанти вимикають станції мобільного зв'язку та інтернет для унеможливлення передачі інформації місцевим населенням.

Сили ворога дозволяють йому виділяти й резерви, зокрема вже сформовано резерв з трьох БТГр, які мають високий ступінь укомплектованості та готовності до бойових дій протягом декількох годин. А всі ці заходи, разом із зафіксованим переміщенням підрозділів армії РФ говорять, що ворог готується до контратак. Однією з можливих ділянок яких, як вважають у спільноті, стануть райони Любомирівка - Новогригорівка чи/та Благодатне - Партизанське.

херсонщина 26 жовтня
Можливі райони контратак армії РФ, відповідно до даних спільноти "Інформаційний спротив"

"Іншим районом докладання основних зусиль противника став район Чкалове - Костромка - Щасливе - Брускинське. Воно й не дивно, ця ділянка, прикриває з лівого флангу зосереджене у північній частині плацдарму тактичне угрупування противника", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: ​Збираємо для 5-го окремого штурмового полку