xcounter
#

ЗСУ показали, що "друга армія світу" не може впоратися із західною зброєю на полі бою – німецький генерал

4017
Німецька ракетна система Mars II, фото ілюстративне
Німецька ракетна система Mars II, фото ілюстративне

Українська армія демонструє переваги західного озброєння над радянськими зразками на полі бою проти російської армії

Війна в Україні демонструє ефективність західних технологій і те, як вони допомагають зберігати перевагу під час бойових дій – таку думку висловив генерал Повітряних сил Німеччини заступник головнокомандувача об’єднаних сил НАТО Кріса Бадія 25 жовтня під час симпозіуму у Вашингтоні, організований Association of Old Crows, розповідає видання Defense News.

"Війна на Україні демонструє нам одну річ – західні технології грають ключову роль", – сказав Бадія, відзначаючи, що в Україні задоволені сучасним обладнанням у порівнянні з радянськими системами – а також тим, "як швидко вони до нього звикають і наскільки воно краще".

Читайте також: Захід починає формування колективного оборонно-промислового комплексу: ключова стратегічна зміна на десятиріччя
САУ CAESAR
ЗСУ б’ють окупантів з САУ CAESAR

Він зауважує, що неважливо, гаубиця це чи якась інша зброя, але "загальний досвід і спостереження, які вони надають, полягає в тому, що як тільки західні технології вступають у гру, РФ не може впоратися із ними".

"Вся справа у тих можливостях, які гарантують, що союзники і партнери покинуть поле бою переможцями. Бо, як ми всі знаємо, у нашому бізнесі немає призу за друге місце", – каже Бадія.

ЗРК IRIS-T
Німецький ЗРК IRIS-T вже продемонстрував свою ефективність в Україні

Тут варто згадати, що міністр оборони України Олексій Резніков, підбиваючи підсумки шести зустрічей "Рамштайн", відзначав, що Збройні Сили України сьогодні є прикладом наймасштабнішої трансформації армії з часів Другої світової війни.

Зокрема, наразі ЗСУ активно переходить на навчання та застосування західних зразків озброєння та військової техніки, яке наразі надходить передусім у рамках оборонної допомоги від союзників та партнерів. Крім того, в українській армії також відбуваються й організаційні трансформації в контексті переходу на стандарти НАТО.

Читайте також: Франція оцінила досвід ЗСУ та зрозуміла, що снаряди та CAESAR треба виготовляти в рази швидше