xcounter
#

ЗСУ зайшли в Лиман, точаться жорстокі бої – міноборони РФ розповідає про черговий "жест доброї волі"

6157
Бійці ЗСУ на трофейний російських танках, фото ілюстративне. Джерело: 93-тя ОМБр Холодний Яр
Бійці ЗСУ на трофейний російських танках, фото ілюстративне. Джерело: 93-тя ОМБр Холодний Яр

Звільнення Лиману має важливе стратегічне значення для подальшого просування ЗСУ

Збройні Сили України увійшли у населений пункт Лиман, що в Донецькій області – про це в ефірі "Національного телемарафону" повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

"Інформація, яку ви бачили у відео зі стелою і підняттям прапора – це правда, ми вже в Лимані, але точаться бої, деталі будуть згодом", – повідомляє Череватий про ситуацію на східному напрямку.

Читайте також: Рашисти хочуть "утилізувати" в Україні свої новітні бронемашини "Тайфун-ВДВ"

Череватий відзначає, що звільнення Лиману має стратегічне значення для подальшого просування ЗСУ: "Тут декілька важливих моментів. Перше – продовжити успішну Харківську операцію. Війська, як правило, завжди йдуть на підйомі, на куражі після успіху. Друге – захопити важливий район, який відкриває ворота для звільнення Донбасу. Далі на Сватове, Кремінну, Сєвєродонецьк".

Речник також наголошує – оточення великого угруповання противника має також і важливу психологічну складову, тим паче, що нашим військовим там протистоять потужні ворожі сили: "Наші війська зламали не якихось там "мобіків", а досить потужну оборону, там йдуть жорстокі бої. Це підвищує ціну цих зусиль".

За різними джерелами, перед початком контрнаступу ЗСУ на Лиманському напрямку, ворог мав там близько 5000-5500 тисяч живої сили, водночас наразі ця цифра менша – через втрати, а також спроби окупантів втекти з "котла" малими групами.

Про поразку російських військ розповідає вже й міноборони РФ, прикриваючись черговим "жестом доброї волі": говорять про "відведення військ на вигідні рубежі" через загрозу оточення.

Читайте також: Як армія РФ "знімає кіно" для пропагандиських відео: або навіщо звозити сотню морських мін (оновлено)