xcounter
#

ЗСУ вдарили по аеродромах армійської авіації РФ: ворог виє та бідкається на ATACMS

25669
ЗСУ вдарили по аеродромах армійської авіації РФ: ворог виє та бідкається на ATACMS

Цей удар ЗСУ по аеродромі де базуються ударні вертольоти Ка-52 та Ми-28, а також транспортні машини, у РФ вже назвали "найбільш серозним за весь час"

Збройні Сили України завдали серію далекобійних ударів по прифронтових аеродромах армійської авіації РФ у районі поки окупованих Бердянська та Луганська, про що повідомив СтратКом ЗСУ. Дальність до цих об'єктів від поточної лінії фронту складає близько 95 та 85 км відповідно.

На обох базуються ударні вертольоти Ка-52, Ми-28, помічались Ми-24/35, а також транспортні гелікоптери Ми-8/17.

Читайте також: Російське далекобійне озброєння у загальному тоннажі: скільки сотень тонн БЧ прилетіло по України за пів року

У зведенні Генштабу ЗСУ міститься лише одна згадка про можливий далекобійний удар: "підрозділи ракетних військ уразили 2 вертольоти на посадкових майданчиках, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника".

Але справа в тому, що зараз з "російських боліт" лунає справжній вий. Наприклад, відомий своїм "вечного полета братья" FighterBomber також написав про один удар ЗСУ. Але назвав його "одним з найбільш серозних за весь час, якщо не найбільш серозним". І це мало корелюється з повідомленням про два уражені гелікоптери. Деякі інші російські "воєнкори" залишаються повідомлення у стилі "утро не добре, всі коментарі згодом".

А з найцікавішого, зазначають, що удари нібито були завдані за допомогою ATACMS. Хоча об'єктивно, дальність ураження обох об'єктів знаходиться у межах дальності дії й вже точно наявного у ЗСУ ракетного озброєння.

Також у мережі вже є відео, яке позиціонується як зняте сьогодні у ночі у Бердянску. Маємо зазначити, що цей вертолітний майданчик вкрай активно використовується ворогом та вже не в перше стає об'єктом удару ЗСУ.

Наприклад, 30 червня на території цього аеродрому пролунала потужна серія вибухів, але ціллю стали не вертольоти, а штаб та склад паливно-мастильних матеріалів. Тоді для удару було використано ракети Storm Shadow. Цей удар не припинив використання аеродрому під Бердянськом і на ньому продовжували фіксуватися вертольоти противника.

Але якщо мова йде про те, що один з ударів був настільки результативний, що спричинив дуже голосний вий на болотах, то на цей раз мова цілком може йти про завдання ворогу доволі суттєвих втрат, як у живій силі, так й у самих вертольотах.

Читайте також: Тільки на запчастини до 8 ЗРК Patriot знадобиться мінімум $156 мільйонів за 4 роки