xcounter
#

ЗСУ планують отримати серійну модернізацію стартових командних пунктів "СКП-11" від "Телекарт-Прилад" до кінця 2020 року (фото)

2615
Модернізований на ТОВ "Телекарт-Прилад" стартовий командний пункт "СКП-11" / Фото: Армія Inform
Модернізований на ТОВ "Телекарт-Прилад" стартовий командний пункт "СКП-11" / Фото: Армія Inform

Наразі, після успішних випробувань, ухвалено остаточне рішення про серійне виробництво нових СКП

У бригаді транспортної авіації Повітряних сил ЗС України успішно завершили випробування модернізованого стартового командного пункту "СКП-11" виробництва приватної компанії ТОВ "Телекарт-Прилад" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України").

Відзначається, що після повномасштабних тестувань за різних умов й на різних режимах, було ухвалено остаточне рішення про серійне виробництво вітчизняного СКП.

Читайте також: Стала відома перспектива оновленого стартового командного пункту СКП-11
СКП-11 "Телекарт-Прилад"

"Нині щодо дослідного зразка на виробничій базі "Телекарт-Прилад" виконують фінальні правки та рекомендації. Важливо, що компанія не лише виготовляє обладнання, а й супроводжуватиме його експлуатацію. Після випробувань жодних серйозних зауважень не було, лише деякі побажання щодо ергономіки та розташування засобів зв’язку на робочих місцях", - відзначив представник штабу Командування ПС ЗСУ полковник Петро Кадура.

СКП-11 "Телекарт-Прилад"

"Приємно, коли один з контрактників частини сказав: "Якщо нам дадуть таку техніку, то точно продовжу контракт". У людей загоряються очі, коли вони працюють із чимось новим. Ми завжди насамперед ураховуємо думку фахівців, які безпосередньо працюватимуть з обладнанням. Особливо це стосується молоді, яка завжди знає, як спростити, при цьому не втративши якість кінцевого результату", - додав він.

СКП-11 "Телекарт-Прилад"

За словами представників Повітряних сил, розробка одеситів вирізняється точністю отриманих розрахунків, новітньою елементною базою, більш досконалим принципом формування радіосигналів та також зручністю у користуванні. Все це надає модернізованому СКП значні переваги під час керування літаками.

СКП-11 "Телекарт-Прилад"

"Це і сучасні засоби забезпечення, і система безперебійного живлення, що дозволяє півтори години працювати автономно, і можливість за секунду зв’язатись з будь-яким аеродромом… До того ж фахівці працюватимуть у зручних кріслах, з кондиціонером, що теж важливо", - підкреслив Петро Кадура.

СКП-11 "Телекарт-Прилад"
Нагадаємо, модернізацію першого пункту "СКП-11" із застосуванням сучасних систем зв'язку і комунікації виробництва ТОВ "Телекарт-Прилад" (та інших провідних світових компаній в галузі телекомунікацій) було проведено листопаді-грудні 2018 року.
Читайте також: Український виробник засобів зв'язку та комунікації оновлює виробничу базу