xcounter
#

Стала відома перспектива оновленого стартового командного пункту СКП-11

2137
КЗЗА СКП-11 від "Телекарт-Прилад"
КЗЗА СКП-11 від "Телекарт-Прилад"

Комплекс засобів зв'язку та автоматизації стартового командного пункту СКП-11 пройшов підконтрольну експлуатацію

В січні – лютому 2020 року "Комплекс засобів зв'язку та автоматизації стартового командного пункту "СКП-11"" (далі – КЗЗА "СКП-11"), розроблений та виготовлений, товариством з обмеженою відповідальністю "Телекарт-Прилад", пройшов підконтрольну експлуатацію. Про це Defense Express повідомили на підприємстві "Телекарт-Прилад".

СКП-11 виробництва ТОВ "Телекарт-Прилад"

Зокрема, стало відомо, що "КЗЗА у складі стартового командного пункту СКП-11 в пересувному варіанті виконання пройшов підконтрольну експлуатацію під час забезпечення польотів на аеродромі військової частини А1231 за участі комісії, призначеної Наказом Командувача Повітряних Сил Збройних Сил України від 28 грудня 2019. Стійке та надійне управління екіпажами повітряних суден на аеродромі було забезпечено КЗЗА "СКП-11". Результати підконтрольної експлуатації виробу СКП-11 позитивні. Згідно з Актом проведення підконтрольної експлуатації новітнього обладнання, встановленого в стартовий командний пункт СКП-11, комісією було запропоновано провести заходи з кодифікації та допуску СКП-11, обладнаного КЗЗА до забезпечення польотів".

Нагадаємо, в листопаді-грудні 2018 року "Телекарт-Прилад" провів модернізацію першого пункту СКП-11 із застосуванням сучасних систем зв'язку і комунікації як власного виробництв, так і виробництва провідних світових компаній в галузі телекомунікації. У процесі модернізації також проведений капітальний ремонт автомобіля і кузова КУНГ, прокладені нові лінії кабелів, встановлене кліматичне обладнання для роботи пункту в будь-яких погодних умовах.

Оператори СКП-11

Надалі, вже в січні 2019 року підприємство повідомило про освоєння на власних потужностях ремонт і модернізація стартових командних пунктів СКП-11 для потреб Повітряних сил Збройних сил України. Пізніше, вже в листопаді 2019 ПС ЗС України вже отримали повністю оновлений стартовий командний пункт СКП-11, який зовні вже відрізнявся від свого попередника. Оновлення проводилося на потужностях ТОВ «Телекарт-Прилад». В ході робіт була зроблена заміна корпусу СКП, встановлено сучасну апаратуру зв'язку як власного виробництва, так і провідних світових виробників. Була озвучена попередня домовленість на поставку декількох таких виробів у 2020 році.

СКП-11 призначений для управління польотами літальних апаратів на фіксованих частотах телефонного та радіо зв'язку, на польових (тимчасових) аеродромах, але також може використовуватися і на стаціонарних аеродромах в якості резервного або основного засобу управління повітряним рухом. При цьому забезпечується повна автономність від стаціонарних джерел електроживлення, що дозволяє розгорнути командний пункт практично в будь-якому місці.