xcounter
#

ЗСУ "підказали" Ізраїлю, які гармати "з божевільною швидкістю" треба встановити на їхні новітні БТР

49861
Ізраїльський бронетранспортер Eitan
Ізраїльський бронетранспортер Eitan

Ізраїль продовжує удосконалювати свій новітній бронетранспортер Eitan

Ізраїльське видання Walla розповідає, що Армія оборони Ізраїлю планує закупити нові гармати для своїх колісних бронетранспортерів Eitan і що зброю для бронемашин обирали після того, як "ретельно вивчили досвід бойових дій в Україні".

бтр eitan
Бронетранспортер Eitan, фото ілюстративне

Бронетранспортери отримають 30-мм гармату, саме її рекомендували старші офіцери сухопутних військ ЦАХАЛУ. Як стверджується, ці гармати мають "вести вогонь з божевільною швидкістю, що дозволить маневреним силам піхоти підвищити рівень захищеності та незалежності у польових умовах".

Читайте також: Які крилаті та балістичні ракети має Ізраїль, і чи можна ними знищити завод по виробництву Shahed-136

Як кажуть в Армії обороні Ізраїлю, ця гармата зможе знищувати цілі з високою точністю на дальностях до 2,5-3 км і передусім допоможе боротися із протитанковими підрозділами терористичного угрупування "Хезболла".

Нагадаємо, що раніше в Ізраїлі також тестували і новітній захист для свого бронетранспортера, а саме вітчизняну систему активного захисту Iron Fist або ж "Залізний кулак".

Вперше БТР Eitan був представлений 1 серпня 2016 року. Вага машини близько 35 тонн, двигун потужністю 750 к. с. дозволяє розвивати швидкість у 90 км/год. Може перевозити 9 десантників, екіпаж – 3 особи.

Читайте також: З Ізраїлю та Кореї до України йде постачання боєприпасів, але це снаряди армії США - як це відбувається і чому так складно