xcounter
#

"Залізний кулак" не підпускає до БТР ворожу зброю: така система стала б в пригоді "броні" ЗСУ (відео)

14602
Бронетранспортер Eitan
Бронетранспортер Eitan

Ізраїль тестує систему захисту для своїх новітніх бронетранспортерів

Міноборони Ізраїлю опублікувало відео з кадрами роботи ізраїльської системи активного захисту (САЗ) Iron Fist або ж "Залізний кулак", встановленої на бронетранспортер.

"Система активного захисту "Залізний кулак" завершує серію успішних випробувань на перехоплення у складних сценаріях, що є наступним кроком у завершенні процесу розробки БТР Eitan та бульдозера D9", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польща тестує 42-тонну БМП з функцією "прозорої" броні для екіпажу

Тут варто згадати таке, що ще у серпні 2019 року ізраїльська компанія Elbit Systems виграла контракт міноборони Ізраїля на встановлення систем активного захисту "Залізний кулак" на новий бронетранспортер Eitan ЦАХАЛу, а також броньовані бульдозери D9. І, схоже, все успішно рухається до того, щоб почати оснащувати ці машини ізраїльскою САЗ.

Нагадаємо, що вперше концепція САЗ "Залізний кулак" була продемонстрована ізраїльською компанією Israel Military Industries (IMI) у 2006 році. Система виявляє снаряди за допомогою активного радіолокаційного датчика з електронним скануванням (від RADA Electronic Industries) та пасивного інфрачервоного детектора (Elbit's Elisra).

Коли система виявляє загрозу, в її бік випускається фугасний снаряд-перехоплювач, який вибухає поблизу снаряду, випущеного в бік БТР чи іншої техніки, оснащеної системою. Як відомо, систему неодноразово успішно протестували проти низки сучасних загроз, зокрема гранат, протитанкових керованих ракет і танкових снарядів.

Щодо бронетранспортера Eitan, який "засвітився" на відео, то Ізраїль планує цією машиною замінити застарілі бронетранспортери M113. Першу машину показали у серпні 2016 року, БТР розрахований на 12 осіб, включаючи 9 десантників, може бути оснащений 30-40 мм гарматою та ракетною пусковою.

Читайте також: Ізраїль хоче експортувати нові легкі танки