xcounter
#

Ізраїль хоче експортувати нові легкі танки

1379
Ізраїль хоче експортувати нові легкі танки

Легкий танк від Elbit Systems доступний у двох варіантах – на колісному та гусеничному шасі, однак на експорт будуть пропонувати саме гусеничну версію

Ізраїльська компанія Elbit Systems в рамках тендеру на постачання легких танків збройним силам Філіппін хоче запропонувати нові бойові машини Sabrah. Як наразі відомо, вони будуть конкурувати з бойовими машинами Hanwha Systems K21-105, PT Pindad Harimau й Otokar Arma 105 (єдина колісна машина серед конкурентів).

Легкий танк Sabrah доступний у двох конфігураціях: гусеничний варіант на базі General Dynamics European Land Systems (GDELS) ASCOD 2 і колісний варіант на базі бронемашини Pandur II 8x8, що також виробляється GDELS.

Читайте також: Завод імені Малишева відправив ЗСУ чергову партію модернізованих танків БМ "Булат" (фото)
Sabrah танк Ізраїль
Колісний варіант танка Sabrah

Башта танка озброєна 105-мм гарматою L/52 виробництва компанії Elbit Systems Land та спареним з нею 7,62-мм кулеметом. Боєзапас гармати – 36 снарядів, ефективна дальність вогню – 3600 м, швидкострільність – 6 пострілів за хвилину. Боєкомплект кулемета – 500 патронів у башті та 1500 у корпусі.

Приводи башти повністю електричні, гармата стабілізована у двох площинах. За бажанням замовника на башту можна встановити від 2 до 4 пускових установок протитанкових ракет.

Танк Sabrah Ізраїль
Залежно від побажань замовника на танк можна встановити різні системи та комплекси

Екіпаж башти складається з двох осіб (плюс водій в шасі). Башта танка може бути захищена на рівні 4 STANAG 4569A. Безпеку машини та екіпажу підвищують 76-мм димові гранатомети, розташовані по боках башти блоками по чотири (усього їх вісім).

Залежно від потреб та фінансових можливостей клієнта, танк також може бути оснащений системою спостереження Iron Vision, системою активного захисту Iron Fist, системою попередження про лазерний промінь тощо.

Легкі танки Ізраїль

Цифрова система управління вогнем містить панорамний прилад спостереження і прицілювання з такими каналами: денний (виявлення цілі на дистанції 12 000 м, визначення класу цілі – до 8 000 м, ідентифікація цілі – до 4 000 м), нічний, лазерний далекомір (діапазон від 80 до 7 000 м) і метеорологічні давачі. Денний канал панорамного приладу обладнаний автотрекером.

Як стверджується у ЗМІ, збройним силам Філіппін буде пропонуватися варіант на гусеничному шасі ASCOD. Залежно від версії, його допустима повна маса може сягати 42 тонни. Силова установка – дизельний двигун потужністю 600-800 к.с. з автоматичною коробкою передач. Машини сімейства ASCOD розвивають швидкість більш як 70 км/год на твердій поверхні.

Читайте також: WIN-T: важливіша, ніж танки та ракети. Що це за система і чому США роками вкладають у неї мільярди