xcounter
#

ЗСУ отримають ще майже 300 ракет для захисту від російських атак, і це дуже гарна новина

5351
Пуск ракети AIM-7 австралійським F-18, фото ілюстративне, джерело – U.S. Navy
Пуск ракети AIM-7 австралійським F-18, фото ілюстративне, джерело – U.S. Navy

У новому пакеті оборонної допомоги від Канади є важливі для Сил оборони України речі – передусім артилерійські боєприпаси та ракети

Очільник канадського уряду Джастін Трюдо під час свого неанонсованого візиту в Київ офіційно розповів про черговий новий пакет оборонної допомоги для Збройних Сил України вартістю у 500 млн канадських доларів – і це доволі солідна сума з урахуванням того, що, як відзначив сам Трюдо, з лютого 2022 року Канада передала Україні оборонної допомоги на суму понад мільярд доларів.

Передусім варто акцентувати на тому, що у рамках нового пакету Україна отримає від Канади одразу 288 ракет для "захисту неба України" – як відзначають у ЗМІ, йдеться про ракети AIM-7, раніше про передачу цих ракет повідомляли й США, і Defense Express детально аналізував головну загадку передачі цих ракет.

Читайте також: Bergepanzer 3 від Канади по-своєму важливі для майбутнього контрнаступу ЗСУ, і ось чому
AIM-7
AIM-7, фото Tech. Sgt. Shane A. Cuomo, U.S. Air Forc

Також Канада планує передати Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів. Серед усього відзначається й те, що Канада візьме участь у навчанні наших пілотів на західні винищувачі F-16, а також долучиться до "ініціативи навчань з управління танками Leopard", відзначив Трюдо (можна обережно припустити, що це може бути натяком й на додаткові танки від Канади).

Крім того, повідомляється про завершення найближчими тижнями раніше анонсованої поставки бронемашин Roshel Senator, які вже стоять на озброєнні нашого війська.

Roshel Senator
Бронемашина Roshel Senator в ЗСУ, фото – АрміяInform

Трюдо також згадав і про російський транспортний літак Ан-124 "Руслан", який був конфіскований ще 27 лютого 2022 і має бути переданий Україні – щоправда, це вже для нас не нова інформація, бо про передачу літака повідомляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ще у квітні – водночас раніше Defense Express розповідав, скільки ще російських Ан-124 "Руслан" заарештовано та де вони знаходяться.

Ан-124
Ан-124 "Руслан" російської "Волга-Днепр"

Нагадаємо, наприкінці травня Канада у рамках чергового пакету оборонної допомоги для України оголосила про передачу одразу 43 ракет "повітря-повітря" AIM-9 Sidewinder.

.

Читайте також: Як так вийшло, що Канада дала для ЗСУ лише чотири Leopard 2, хоча має 82 таких танки