xcounter
#

ЗСУ масово приземляють рашиські дрони-шкідники "Орлан-10": в дію йде все від РЕБ до Starstreak

44779
БПЛА "Орлан-10"
БПЛА "Орлан-10"

БПЛА "Орлан-10" - розвідувальний дрон, який масово використовує армія РФ

Збройні Сили України влаштували справжню чистку українського неба від рашиської погані. Окрім певного рекорду із кількістю літаків і вертольотів знищених за добу, коли за 21 квітні було знищено шість машин на суму понад 100 млн доларів, вчора також було знищено дев'ять безпілотників "Орлан-10" армії РФ.

Ці БПЛА знищували зі всіх можливих засобів, як вогнем з ПЗРК, так і діями підрозділів радіоелектронної боротьби. Результат роботи останніх навіть потрапив на відео, в якому бійці забирають свій трофей. Судячи з усього, нашим військовим вдалось перехопити керування дроном та передати команду на відкриття парашуту. В результаті дрон завис на дротах високовольтної лінії передач та був зібраний для вивчення для вивчення інформації, яка в ньому зберігається.

Читайте також: Британія вже навчає наші розрахунки ППО та екіпажі бронетехніки

Також необхідно зазначити перевагу таких ракет для ПЗРК, як Starstreak та Martlet, які мають принцип наведення за "лазерною стежкою" для знищення дронів. Саме використання таких ракет може бути у рази результативнішим, бо такі системи, як Stinger або "Ігла" мають теплову головку самонаведення, яка може мати певні проблеми із захопленням дронів. І використання отриманих від Великої Британії ПЗРК вже відіграє свою позитивну роль.

Водночас може здатися, що використання ПЗРК проти дрона типу "Орлан-10" може бути недоцільним. Але цей БПЛА, попри розміри, є справжнім "шкідником" і використовується противником для розвідки та коригування вогню артилерії.

Читайте також: ЗСУ показали, як по ворогу працюють наші "Мста-С" (відео)