xcounter
#

Британія вже навчає наші розрахунки ППО та екіпажі бронетехніки

34794
Stormer HVM
Stormer HVM

ЗСУ опановують західне озброєння у максимально стислі терміни

Опанування нової зброї для техніки, які країни НАТО передають Україні, набуває все більших масштабів та проходять на базах Альянсу. Спочатку про спеціальні експрес-курси повідомив Пентагон, а тепер і офіційний Лондон. Зокрема деякі деталі розповів прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який повідомив, що українські військові вже навчаються тому, як використовувати британське озброєння.

Читайте також: ЗСУ показали, як по ворогу працюють наші "Мста-С" (відео)

"Можу сказати, що зараз ми навчаємо українців у Польщі з протиповітряної оборони, а у Великобританії - з використанням бронетехніки", - цитує слова голови британського уряду BBC.

Зазначається, що українські військові вже почали навчання на транспортних засобах, подарованих Великобританією цього місяця. Відомо, що Лондон виділив у якості допомоги 120 броньованих патрульних машин, зокрема це будуть Mastiff - версія 6х6 відомого американського MRAP Cougar.

Mastiff
Mastiff

Окрім того, наші бійці також отримають тренінг з користування вже гусеничною бронетехнікою, мова йде про машини серії CVR(T): санітарну-еквакуаційно машину FV104 Samaritan, БРЕМ - FV106 Samson, а також командно-штабну FV105 Sultan.

FV104 Samaritan, FV106 Samson, FV105 Sultan.
FV104 Samaritan, FV106 Samson, FV105 Sultan.

Також маємо нагадати, що Велика Британія ухвалила рішення передати Збройним Силам України зенітно-ракетні комплекси малої дальності Stormer HVM - самохідну версію славетної системи StarStreak. У якості шасі для цього ЗРК також використано CVR(T).

Stormer HVM
Stormer HVM базується на збільшеній версії CVR(T)
Читайте також: Україна просить у Португалії танки Leopard 2 та ракети Harpoon