xcounter
#

ЗСУ масово переходять на використання систем MILES та LAZERTAG

18667
Демонстрація роботи системи LaserTag під час навчань на Ширлані у листопаді 2020 року
Демонстрація роботи системи LaserTag під час навчань на Ширлані у листопаді 2020 року

Своєю чергою, в навчальних класах військовослужбовці готуються "воювати" на нових тренажерах у віртуальному просторі

Про інновації та досягнення у сфері підготовки особового складу Збройних сил України в інтерв’ю Defense Express розповів Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Зокрема, українські сухопутники позитивно оцінили досвід використання під час навчань лазерних систем імітування стрільби, який був запроваджений минулого року.

Читайте також: Бій в селищі: відео з лазертаг-навчання Збройних Сил на спеціальному полігоні
LaserTag
Система LaserTag також була вперше використана під час змагань танкістів на звання кращого танкового взводу СВ ЗСУ у 2020 році

"Ми розпочали широке впровадження нових форм бойової підготовки. Зокрема, нами було введено у практику проведення ротних тактичних навчань з використанням систем лазерної імітації стрільби MILES та LAZERTAG.

Це дозволяє нам одночасно економити ресурси, підвищувати навченість особового складу та якісніше здійснювати злагодження підрозділів", - розповів Олександр Сирський.

Схоже, що навчання з новими системами виявились дуже вдалими, оскільки вони в досить короткий термін мають надійти до всіх навчальних центрів та полігонів.

LaserTag
БМП-2 оснащена системою LaserTag під час навчань на полігоні "Широкий Лан"

"З огляду на отриманий у 2020 році досвід, у цьому році ми плануємо забезпечити системами LAZERTAG всі навчальні центри підготовки підрозділів та загальновійськові полігони Сухопутних військ Збройних Сил України", - відзначив Командувач Сухопутних військ.

Продовжується й активне оновлення та закупівля тренажерів для забезпечення одиничної підготовки та підготовки екіпажів бойових машин. Крім того, йде робота над створенням інноваційних для ЗСУ колективних тренажерів на базі програмного забезпечення віртуального бойового середовища VBS-3 та VBS-4.

Сирський
Фото: Володимир Патола

Подібні ноу-хау дозволять проводити одночасну підготовку великих підрозділів (батальйонної тактичної групи) у віртуальному просторі на реальній місцевості з використанням статичних тренажерів.

тренажер

Також приділяється багато уваги створенню "реальних" навчальних комплексів для відпрацювання бойових вправ типу "Бій в урбанізованій місцевості".

Сирьский
Фото: Володимир Патола

Генерал-полковник зазначив, що наразі рівень забезпеченості тренажерами складає понад 90%. Підвищення якості навчань на останніх, за рахунок запровадження сучасних та інноваційних методик навчання, дозволить українським воїнам суттєво покращити власний рівень як індивідуальної, так і групової підготовки.

Читайте також: До навчальних центрів ЗСУ надійшло понад 370 сучасних тренажерів