xcounter
#

До навчальних центрів ЗСУ надійшло понад 370 сучасних тренажерів

2987
Бойовий тренажер БТР-3
Бойовий тренажер БТР-3

Збройні сили України активно оснащують власні підготовчі центри сучасними українськими тренажерами.

Наразі, практичний вишкіл майже всіх категорій військових фахівців українського війська відбувається, з використанням сучасних тренажерів вітчизняного виробництва.

Зокрема, за останні роки до навчальних центрів, центрів підготовки підрозділів ЗСУ, надійшло понад 370 тренажерів. Серед них – тренажери підготовки танкових, механізованих, корабельних спеціальностей, операторів ЗРВ, РВіА та ППО, фахівців тилових й технічних спеціальностей.

Читайте також: Під час змагань танкістів СВ ЗСУ вперше було випробувано систему LaserTag українського виробництва (фото)

Окрім цього, було започатковано постачання лазерних систем імітації вогневого ураження (LaserTag, MILES), котрі дозволяють проводити навчання з тактичної підготовки з військовиками різних видів і родів військ на новому рівні за стандартами НАТО.

Відзначається, що наразі в Збройних силах активно запроваджується сучасна тренажерна база для колективної підготовки на фондах Центрів підготовки підрозділів, де відпрацьовують практичні дії в складі до взводу включно. Також передбачено її нарощування з урахуванням тренування у ланці до бригади.

За допомогою подібних систем є можливість навчити військовослужбовців краще орієнтуватися на полі бою та відпрацювати не тільки стрілецькі навички, а й повноцінний двосторонній вогневий контакт.

Окрім того, заощаджуються суттєві кошти. Зокрема, вартість практичного пуску однієї ракети з протитанкового комплексу "Стугна-П" становить понад 600 тис. грн, а ПТРК "Корсар" – близько 450 тис. грн.

Відзначається, що на сьогодні майже половину практичної складової навчання військові відпрацьовують у форматі нормативів із використанням тренажерів, в той час, як у 2014 році майже всю практичну складову відпрацьовували на техніці.

Читайте також: Бойова 4D-парта: в Україні створюють надсучасні тренажери для військової техніки (відео)